Lastbil tabte betonelement og spærrede E45: Nu er motorvejen genåbnet

Kort før klokken 19 er motorvejen genåbnet i begge retninger, efter en lastbil fredag eftermiddag tabte et betonelement og forårsagde uheld i begge køreretninger nord for Horsens

Opdatering: Motorvejen er genåbnet

Klokken 18.55: Ifølge et tweet fra Vejdirektoratet er motorvejen nu genåbnet i begge retninger. Bilister må dog forvente forlænget rejsetid i sydgående retning. Vejdirektoratet forventer normal trafik i løbet af aftenen.

  Opdatering:

  Klokken 18.15: Der er fortsat op mod en times ekstra køretid i sydgående retning, hvor motorvejen er spærret. I tre kvarter var alle spor, inklusiv nødsporet, lukket, men nu er nødsporet åbnet igen. Ifølge TV2 ØSTJYLLANDS oplysninger ventes motorvejen genåbnet først på aftenen. Eftermiddagen igennem har det ikke været muligt for TV2 ØSTJYLLAND telefonisk at få kontakt til vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

   Opdatering:

   Klokken 16.30: Hen på eftermiddagen er motorvejen nu genåbnet i nordlig retning, oplyser Sydøstjyllands Politi. Der er dog stadig massiv kø, og politikredsen opfordrer bilister til at tage alternative veje. Motorvejen er fortsat spærret i sydgående retning. Trafikken får lov til at passere i nødsporet.

    Opdatering:

    Klokken 15.20: Motorvejen er spærret i begge retninger, og trafikken ledes forbi uheldet i nødsporene. Der er aktuelt mange kilometer kø. Køen begynder nordfra omkring Skanderborg S-frakørslen, mens trafikken sydfra begynder ved Horsens C. Ifølge Vejdirektoratet forventes der først at være ryddet op efter uheldet engang fredag aften.

     En lastbil har fredag eftermiddag tabt et betonelement i modsatte køreretning på E45 nord for Horsens, og det giver derfor massiv kø i begge retninger.

     I nordgående retning er motorvejens to spor spærret af et stort betonelement, mens trafikken forsigtigt kan passere uheldet i nødsporet.

     I sydgående retning er trafikken spærret, efter en lastbil har tabt betonelementet henover autoværnet mellem de to køreretninger. Trafikken bliver også her ledt forbi i nødsporet.

     Uheldet er sket omkring klokken 13.30. Ifølge Sydøstjyllands Politi er der til alt held ikke meldinger om alvorligt tilskadekomne, skriver politikredsen på Twitter.

     Find alternative veje

     Det kunne dog være gået helt galt. I nødsporet i nordgående retning holdt kort efter ulykken fire køretøjer, hvoraf flere bar præg af at være kørt sammen. Om en eller flere af bilerne er blevet ramt af betonelementet, er endnu uvist.

     Ifølge Horsens Folkeblad endte 10 biler i et harmonikasammenstød som følge af hård opbremsning som følge af det tabte betonelement.  

     Betonelementet på motorvejen i nordgående retning.
     Betonelementet på motorvejen i nordgående retning.

     Sydøstjyllands Politi opfordrer bilister til at udvise tålmodighed og gerne finde alternative ruter.

     Ifølge Vejdirektoratet, der overvåger trafikken på motorvejene, er det muligt for bilister i nordgående retning at køre fra ved Horsens Nord og følge landevejene længere nordpå.

     Arbejdet med at få ryddet op efter uheldet kræver masser af mandskab. Her ses uheldet fotograferet fra motorvejens sydgående retning.
     Arbejdet med at få ryddet op efter uheldet kræver masser af mandskab. Her ses uheldet fotograferet fra motorvejens sydgående retning. Foto: Presse-fotos.dk

     I sydgående retning strækker køen sig ved 14.30-tiden til syd for Skanderborg.

     - Kødannelse, forlænget rejsetid på op til 40 minutter. (...). Der forventes normal trafik igen sidst på eftermiddagen, skriver Vejdirektoratet.

     Artiklen opdateres...