Landsby hitter: Lund er vokset med 45 procent

02:08

Det er ikke længere kun store danske byer som Aarhus og København, der tiltrækker borgere. Folk er også begyndt at flytte til de mindre landsbyer, og en af dem, der har oplevet størst vækst, er Lund vest for Horsens. Byen er vokset med hele 45 procent de seneste ti år.

Og der er fordele ved at bo i de mindre byer, hvis man spørger tilflytterne.

- Vi boede i Silkeborg før, der var bare lidt langt at køre, så vil vi gerne bo i en lille by, der havde det hele, siger Anette Friis Haunstrup, der er tilflytter til Lund.

Også Horsens borgmester Peter Sørensen ser det positive i, at landsbyer som Lund nu er blevet mere populære. Men han mener også, at det kræver, at man i kommunen tænker over, om man har de rigtige tilbud.

- Vi ved, at der er en urbanisering i gang, og det gør jo bare, at man må stille sig selv spørgsmålet hele tiden, har vi de rigtige udstykninger, er vores boligområder de rigtige, har vi de rigtige skoler, de rigtige børnehaver, de rigtige vuggestuer, de rigtige dagplejetilbud og så videre, sådan at vi hele tiden har fingeren på pulsen på det her område, siger borgmester i Horsens Peter Sørensen (S).