Kristin og Baldor er fortrøstningsfulde, selvom de skal lukke igen

Kristin Diego og Baldor Oskarsson ejer frisør-salonen VOX Hairstudio. Et erhverv, der nu midlertidigt lukkes ned – igen.

Kristin Diego og Baldor Oskarsson fjerner til dagligt spaltede spidser og udgroninger i deres salon VOX Hairstudio i Horsens, og de forsøger at holde hovedet højt efter onsdagens udmelding.

Regeringen lukker alle liberale erhverv såsom frisører og tatovører fra den 21. december til den 3. januar på grund af den stigende smitte med Covid-19. Der er ifølge SSI det seneste døgn fundet nye 3692 smittetilfælde i Danmark, hvilket ikke er set højere i år.

- Vi har det selvfølgelig ikke så godt med det, men vi må tage det, som det er, siger Kristin Diego og Baldor Oskarsson til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge dem er de ikke blevet nær så hårdt ramt som andre erhverv. De fik faktisk flere kunder efter sidste nedlukning.

- Vi vandt faktisk kunder ved, at Danmark lukkede ned sidst. Vi var næsten lige startet op, så vi havde ikke den største kundebase, så da folk ikke kunne få tid ved deres normale frisør, kom de ned til os i stedet for, og de er blevet ved med at komme lige siden, fortæller Kristin Diego og Baldor Oskarsson.

Sådan lukker landet

Huden holdes bar

Bestyreren i tatovør-shoppen Sinners INC i Aarhus, Marcus Knakkergaard, er heller ikke så bekymret for nedlukningen – hvis den ikke bliver forlænget.

- Vi mister omsætning for fire dage, men vi mister nok omkring 200.000 i omsætning, siger Marcus Knakkergaard og fortsætter:

- Men vi er så tilpas små, at det ville være en katastrofe, hvis vi skal lukke ned mere end en måned igen. Det kommer lidt an på kompensationsordningerne, siger Marcus Knakkergaard.

Kompensationen kommer til at betyde alt for tatovøren, hvor hårdt nedlukningen kommer til at ramme.

- Vi omsætter en million om måneden i brede tal, og det er klart, at der er noget at miste, hvis ikke vi kan få kompensation. Alle vores artister og tatovører er på akkord, og derfor bliver vi ikke ramt nær så hårdt, som man kunne frygte, siger Marcus Knakkergaard.

Forhandlingerne om nye hjælpepakker begynder onsdag aften.