Krimiforfatter: Vigtigst at skrive for børn

Lene Kaaberbøl har mere end 40 år på CV'et som udgivende forfatter

19:44

1 af 3

Med 40 år som udgivende forfatter på CV'et, så er der blevet langet en del bøger over disken med forfatternavnet Lene Kaaberbøl.

Hun er kendt som krimiforfatter både nationalt og internationalt, men for forfatteren selv, så er det en helt anden genre, der betyder mest.

- At skrive til børn og unge mennesker er helt klart det vigtigste. Højdepunktet ved voksenkrimier er at give et voksent menneske en god weekend med næsen i en bog. Men hvis du rammer et barn eller ungt menneske med den rigtige bog på det rette tidspunkt, så gør du dem til læsere - du giver dem noget, de bruger hele livet igennem, siger Lene Kaaberbøl.

Læsning giver bedre selvtillid

Og det at blive læser, giver også et rigere liv ifølge forfatteren.

Egholm arbejder på ny bog fra Aarhus

- Man får bedre sociale forhold, bedre tilknytning til arbejdsmarkedet og bedre livskvalitet. Der er ingen tvivl om, at det at læse udvider ens univers og giver bedre selvtillid, siger Lene Kaaberbøl.

Og det er den udvikling hos et barn eller ungt menneske, som den 55-årige forfatter håber at kunne skubbe i gang med sine børnebøger.

I ungdomsgenren er hun blandt andet kendt for 'Skammer-bøgerne', der sidste år fandt vej til det store lærred. I krimigenren er hun kendt for Madeleine Karno-bøgerne og udgav sidste år 'Det Levende kød'.

Se hele interviewet med Lene Kaaberbøl i videoen øverst i artiklen. TV 2 | ØSTJYLLAND sender også live fra Krimimessen i morgen, søndag. Se med fra kl. 10.00.