Kjartan vil til VM med Island: Det ville være det største

Islandske Kjartan Finnbogason drømmer om VM og tror på en udtagelse, hvis han præsterer i Horsens

Kjartan Finnbogason ærgrer sig over en brændt chance i dagens kamp mod Hobro. Kampen sluttede 2-2. Foto: Frank Cilius - Scanpix

Den islandske anfører i AC Horsens, Kjartan Finnbogason, var med i truppen, da Island i sidste uge kvalificerede sig til VM næste sommer.

Angriberen er lykkelig over at være en del af landsholdet og vil præstere godt for Horsens, så han måske kan blive blandt de 23 udvalgte spillere, der rejser til Rusland for at spille VM. 

- Det er det største, jeg kan drømme om som fodboldspiller. Det er surrealistisk at tænke på, for det er sindssygt stort. Jeg vil gøre alt for Horsens, så jeg måske kan blive udtaget, siger Kjartan Finnbogason

Horsens-angriberen har været inde og ude af den islandske trup gennem kvalifikationen, og han vurderer selv, at der er gode chancer for en udtagelse, selv om det ligger langt ude i fremtiden.

- Jeg synes, mine chancer er 50/50. Jeg ved ikke, hvor mange angribere, landstræneren tager med. 

Læs også Islandsk eventyr slut for tidligere AC Horsens-angriber

- Lige nu er jeg rigtig, rigtig tæt på, og det skal jeg sørge for at blive ved med ved at præstere i ligaen. Klubben giver mig kæmpe tillid, og den er jeg lykkelig for.

Kjartan Finnbogason har været i Horsens siden 2014 og har kontraktudløb til sommer. I denne sommers transfervindue var der flere gange rygter om, at et klubskifte måske var på trapperne.

Selv har Finnbogason dog ikke gjort sig tanker om, om det er bedst at blive i Horsens eller at skifte klub til januar for at få større chance for en VM-udtagelse. 

Læs også Brøndby-talent skifter til AC Horsens

- Jeg ved det ikke. Jeg har udløb til sommer, så jeg kan snakke med andre til januar. Jeg håber, Horsens kommer med et tilbud.

- Men jeg tænker slet ikke på transfer lige nu, jeg spiller bare på et fedt hold i Superligaen, der er på en sindssygt fed mission, og dem vil jeg præstere for, siger Kjartan Finnbogason.

Den 31-årige islænding har optrådt syv gange for landsholdet med et enkelt mål til følge.