Kapsejlads: Den Døende Hvalros sank inden målstregen

Den Døende Hvalros kom godt fra start, men sank inden den nåede i mål

01:49

Kapsejladsen er afslutningen på et typisk HTX-projekt i fagene teknologi og fysik.

Der var kamp til målstregen, da 100 elever fra Learnmark Gymnasium i Horsens fredag skulle tilbagelægge en 100 meter lang bane på Horsens Fjord.

Bådene havde de selv bygget af krydsfinér, 60 kabelstrips og to tuber fugemasse.

Båden Den Døende Hvalros havde Magnus Nielsen fra anden årgang som roer og kaptajn.

Magnus Nielsen fra 2. på Learnmark Gymnasium kom godt fra start i den hjemmebyggede båd Den Døende hvalros. Båden har han bygget sammen med tre klassekammerater af krydsfiner, kabelstrips og fugemasse.

Båden har han bygget sammen med tre klassekammerater.

- Vi har regnet ud, at den kan bære mig, siger Magnus Nielsen inden start.

Læs også Dronningen om spraymalet park: Ikke den mest fikse løsning

Prøvesejlads med modelskibe

Men selv om Den Døende Hvalros kom godt fra start og som den første rundede bøjen, gik det galt. Både tog vand ind og sank. Måske fordi der var for meget fart over Magnus' åretag.

- Det gik ikke helt som forventet. Men vi fik bevist, at båden kunne holde vand, og at den var bygget på en måde, der kunne holde til bølgerne. Den kunne bare ikke holde til den måde, som Magnus valgte at sejle den på den her gang, siger Sarah Dahl, der også har været med til at bygge Den Døende Hvalros.

Båden Den Døende hvalros kom godt fra start. Men inden målstregen var der skvulpet for meget vand ind til, at den kunne holde sig oven vande.

Afslutning på projekt

Forud for kapsejladsen har eleverne lavet modeller af deres både i størrelsesforholdet 1:10, som de har prøvesejlet i et stort kar for at teste fremdrift og stabilitet.

Læs også Kom med en tur rundt på Sallings nye tagterrasse

Kapsejladsen er afslutningen på et typisk HTX-projekt i fagene teknologi og fysik, hvor eleverne ud fra deres viden beregner, eksperimenterer, analyserer og afprøver mulige løsninger til en given opgave eller problemstilling.

Øverst kan de se hele indslaget om kapsejladsen i både bygget af gymnasieelever.