Kærestepar dømt for deres medvirken i røveri

Retten i Horsens dømte tirsdag et ungt par for deres rolle som chauffører for en mand, der begik røveri mod en købmand sidste sommer

Dommen over parret blev afsagt tirsdag ved Retten i Horsens. Foto: Google Street View

En købmand i Horsens blev den 17. juni 2016 røvet af en mand, der kom til og fra stedet i en grøn Mitsubishi Carisma. I den sad et kærestepar, der nu er dømt for deres rolle i røveriet.

Bilen blev nemlig ført af en 21-årig kvinde, og på passagersædet sad hendes 18-årige kæreste.

- Retten i Horsens fandt den kvindelige fører skyldig i medvirken til røveri, da retten mente, at kvinden forinden røveriet vidste eller fandt det overvejende sandsynligt, at hun vidste, at røveren havde til hensigt at røve købmanden, siger anklager hos Sydøstjyllands Politi, Bjørn Dahl Larsen, i en pressemeddelelse.

Læs også Hundehvalpen Oswald savnes stadig: Nu udloves der dusør

Den 18-årige passager blev frifundet for en direkte medvirken til røveriet, men i stedet dømt for hæleri, fordi han var i bilen, da røveren kom med byttet i form af 700 kr. og cigaretter. Sammen kørte de ud i en nærliggende skov og gemte røverens tøj.

- Kvinden blev idømt seks måneders ubetinget fængsel, mens den mandlige kæreste blev idømt 60 dages betinget fængsel. Af skærpende omstændigheder lagde Retten i Horsens vægt på, at den 21-årige kvinde tidligere var dømt for røveri og trusler, oplyser Sydøstjyllands Politi.  

Læs også Nye oplysninger om hjemmerøveri der kostede 93-årig livet

Af formildende omstændigheder lagde retten vægt på, at den 18-årige mand var ustraffet, under 18 år på gerningstidspunkterne, og at han havde haft en mindre rolle i forbindelse med røveriet.

Kæresteparret blev også dømt for den 2. maj 2016 at have slået og sparket en kvindelig bekendt i Horsens.

De modtog begge dommen.