Jubel hos de østjyske bilforhandlere: Får nok travlt i dag

En ny aftale om registreringsafgiften på biler vækker tilfredshed hos bilforhandlerne i Østjylland

01:54

Efter fire ugers forhandlinger og usikkerhed i bilbranchen, blev der torsdag landet en aftale om ændringer af registreringsafgiften. Det skaber glæde hos bilforhandlere landet over – blandt andet hos Caripo Biler i Horsens.

- Vi er rigtig glade og tilfredse. Det har været lange fire uger, hvor bilsalget har været gået helt i stå. Vi glæder os til at arbejde fredag, siger direktør hos Caripo Biler, Henrik Mark Henriksen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Ny aftale om afgift på biler faldet på plads

Den nye aftale betyder, at den lave afgiftssats sænkes fra 105 procent til 85 procent.

Der vil fortsat være en knækgrænse for, hvornår der skal betales den højere afgift på 150 procent. Men knækket ændres fra 106.600 kroner til 185.000 kroner.

Mellemklasse-biler bliver billigere

Aftalens vinderbiler er de såkaldte mellemklasse biler, og i Horsens kan man fremover eksempelvis spare 17.000 på en Nissan Qashqai.

01:06

Vi har i et indslag for nylig fortalt om bilbrachens udfordringer, imens aftalen endnu ikke var på plads. 

Luk video

- Kunderne vil nok ringe ind til os og spørge ind til besparelser, og så har vi jo en masse kunder, som vi skal have kontaktet. Vi får nok travlt i dag, siger Henrik Mark Henriksen og fortsætter:

- Der har stadig været mange interesserede købere, men man har ikke kunnet lavet en slutseddel, fordi forbrugerne har afventet udfaldet på aftalen.

Du kan se høre mere om den nye aftale og se interview med direktøren fra Caripo Biler i videoen øverst på siden.