Jeppe og Magnus skiftede idræt og dansk ud med friske kokasser

Flere børn og unge skal motiveres til at bruge naturvidenskab i hverdagen og måske gå den vej senere i livet. Årets Naturvidenskabsfestival blev mandag skudt i gang.

- Skulle du ikke have flæskesteg i aften? Så har du sovsen her, spørger tiårige Magnus kammeraten Jeppe, mens han står med en ske i en spand lort. 

Årets Naturvidenskabsfestival er skudt i gang, og for eleverne i 4. klasse på Østbirk Skole betød det, at fagene idræt og dansk mandag var skiftet ud med at grave i kokasser.

Her skulle eleverne blandt andet finde biller i kokasser.

- De skal turde undersøge naturen og finde ud af, lort godt kan vaskes af, og at natur ikke er farligt, siger lærer på Østbirk Skole Iben Leth Jensen.

Hun har været rundt på områdets gårde og indsamle dagens materiale.

Magnus og Jeppe fandt 19 biller i dagens kokasser.
Magnus og Jeppe fandt 19 biller i dagens kokasser.

- Vi skal finde ud af, hvad der er inde i lorten, siger tiårige Magnus.

For Magnus og Jeppe, der går i 4. klasse, var dagens jagt efter de lakrøde møgbiller et sjovt møde med lorten.

Men formålet med festivalen er at puste til elevernes interesse for naturvidenskab og teknologi og samtidig give et pusterum fra hverdagen.

Lærer Iben Leth Jensen har indsamlet dagens undervisningsmateriale på lokale gårde.
Lærer Iben Leth Jensen har indsamlet dagens undervisningsmateriale på lokale gårde.

- Jo mere praksisfaglighed vi får ind i vores undervisning, jo flere unge vil vi også fange, der vil gå den naturvidenskabelige vej og ingeniør-vejen. Så længe det ikke bare er at sidde og læse i en bog, men at opleve, det giver mening og har et formål, siger læreren.

Festivalen har eksisteret siden 1998 og samarbejder med flere fonde, virksomheder og ministerier. Festivalen løber hele ugen med 100.000 børn fra hele landet.