Jens skylder fire måneders husleje: - Man mister fuldstændig tilliden

Jens Mikkelsens natklubber holder lukket på grund af restriktionerne, men han har ikke modtaget nogen form for økonomisk hjælp de seneste fire måneder.

Da Jens Mikkelsen i 1999 var med til at starte en natklub op i Horsens, havde han næppe forestillet sig den nuværende situation, hvor han ikke har kunnet betale husleje i fire måneder. Faktisk havde han næppe forestillet sig det for bare et år siden, inden coronavirussen gjorde sit indtog.

- Den økonomiske situation er den dårligste i de mere end 20 år, vi har drevet natklub, siger Jens Mikkelsen, der er medejer af Hemingway’s og Sölibat i Horsens.

Problemet er, at Jens Mikkelsen og hans kompagnon ikke har modtaget nogen form for økonomisk støtte fra staten siden oktober 2020.

- Jeg forstår det slet ikke. Man mister fuldstændig tilliden til, at der er styr på tingene, siger han.

Jens Mikkelsen arbejder nu som tømrer for at få økonomien til at hænge sammen.
Jens Mikkelsen arbejder nu som tømrer for at få økonomien til at hænge sammen.

De hjælpepakker, Jens Mikkelsen venter på, dækker de faste omkostninger, og så får de en kompensation for tabt omsætning, som er på 23.000kr om måneden pr. medejer – dog får ejerne ikke dækket deres løntab.

Føler sig snydt

I september var erhvervsminister Simon Kollerup ellers glad for, at regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative Folkeparti og Alternativet lavede en aftale, der skulle sikre dem, der blev ramt af nye nedlukninger.

- Jeg er glad for, at vi nu har fået en aftale på plads, der sikrer, at de barer, caféer og restauranter, der ikke længere kan holde åbent og få glade gæster ind ad døren i samme omfang, til gengæld kan få en hjælpende hånd, sagde erhvervsminister Simon Kollerup til ministeriets hjemmeside i den anledning.

Selvom Jens Mikkelsen beskriver sig som værende ”dybt taknemmelig og ydmyg” over at modtage hjælpepakker, forstår han ikke den nuværende situation, hvor de ikke bliver udbetalt i tide.

Det risikerer nemlig at få store konsekvenser.

- Hvis ikke det var for vores udlejers nåde, så kender vi godt alternativet, og det kan på ingen måde være rimeligt. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er sket noget endnu. Jeg synes, vi er blevet sat noget andet i vente, siger han.

Det er nu 10 måneder siden, de senest kunne slå dørene op for gæster. 

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.19.22

play Mens mange unge mistrives: Gamere klarer sig bedre gennem lockdown

Thomas Bloch Ravn - Museumsdirektør i Den Gamle By

play25 år som museumsdirektør: - Den Gamle By er de umulige projekters museum

Videokonsultation

Videokonsultation med lægen har gjort sit indtog under corona

Sne

Her kan der falde snebyger mandag

Skærmbillede 2021-01-24 kl. 20.49.53

playMaria venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse

Per Zeidler

Ekspolitiker tiltalt i ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs