- Jeg kan slet ikke følge ham

Undrer sig over kritik af besøg i meditationscenter

07:33

1 af 2

Der er intet i vejen med, at den lokale skole lader børn i 2. klasse besøge et lokalt meditationscenter.

Det mener direktør for Fregatten Jylland Benno Blæsild, der er blandt deltagerne i TV 2 | ØSTJYLLANDs debatprogram Hits & Holdninger.

Benno Blæsild undrer sig over, at en af de lokale fædre, musikeren Per Johansson, vil tage sin datter ud af skolen, efter at hun har besøgt kursus- og meditationscentret Tigerens Rede i Gedved.

Per Johansson betegner Tigerens Rede som en religiøs sekt, hvor der bl.a. undervises i tantrasex. Tigerens Rede har senere afvist, at der er tale om en sekt, ligesom den afviser, at der bliver dyrket sex på stedet.

Uanset hvad mener Benno Blæsild dog, at det er sundt for børn at besøge steder, hvor de ikke normalt kommer.

- Det hører med til skolens opgave. Jeg ville have det dårligt, hvis mine børn gik i en skole, som ikke vil tage dem ned og vise dem en moské, fordi de var kristne. Eller at muslimske børn ikke måtte komme med i kirke, fordi der foregik noget andet end det, de var vant til til daglig, siger direktør i Fregatten Jylland Benno Blæsild.

Se også: Forældre raser over skoleudflugt

- På samme måde er jeg sikker på, at musikeren (Per Johansson, red.) han lader sine børn komme ind at se fjernsyn i dobbeltsengen, selv om der foregår andre ting end Bamse og Kylling i det soveværelse en gang imellem. Jeg kan slet ikke følge ham. Jeg synes, han er alt for langt ude, og det er godt, han ikke er min far.

Tryllekunstneren og foredragsholderen Jesper Grønkjær er ikke uenig i, at børn meget gerne må besøge steder, de normalt ikke færdes.

Dog mener han, at man skal være specielt varsom i forhold til seksuelle emner.

- Hvis det er et sted, der har nogle seksuelle referencer. Der synes jeg måske 2. klasseelever..., siger Jesper Grønkjær.

- Det er et betændt område, hvor man måske kan forestille sig, at det vil afstedkomme nogle diskussioner.

I videoen øverst i artiklen kan de se diskussionen om besøget i Tigerens Rede. Se desuden hele udsendelsen her.