Jægersoldat åbner efterskole

I dag åbnes der for tilmeldinger

Nicolai Moltke-Leth og forstander af True North-efterskolen, Werner Kaihøj. Pressefoto.

Nicolai Moltke-Leth, der er sociolog og tidligere jægersoldat, åbner nu en efterskole i Snaptun lidt udenfor Horsens.

Efterskolen har udgangspunkt i den populære True North-selvudviklingsmetode, som 8.000 unge, DGI, flere kommuner og en læreruddannelse allerede gør brug af.

- Der er behov for fornyelse af efterskolen, som vi kender den. Efterskolerne skaber rammen for at arbejde med unge mennesker på en måde, den almene skole slet ikke har mulighed for, og jeg mener, at efterskolerne kan nå længere med udviklingen af de unge over det år de har dem i hænderne, siger Nicolai Moltke-Leth i en pressemeddelelse.

 

Efterskolens pædagogiske fundament hviler på begreberne livsduelighed og læring, som er hele grundlaget for skolens fem profilfag. Efterskolen skal imødese det stigende behov hos unge for at styrke sine personlige og sociale kompetencer, der er helt afgørende for deres uddannelse og job.

Behov for fornyelse af efterskolen

Efterskolen er indrettet i et tidligere hotel- og konferencecenter 100 meter fra stranden ved Snaptun lidt udenfor Horsens. Skolen bliver Danmarks første 4-stjernede efterskole med nye og tidssvarende undervisningsfaciliteter samt elevværelser med eget bad, toilet og trådløst internet og fladskærm.

Tilgangen til eleverne tager udgangspunkt i den enkeltes styrker, hvorfor der sammen med hver enkelt elev udarbejdes en individuel udviklingsplan indenfor både personlige, sociale og faglige mål.

Efterskolen tilbyder i opstarten 5 profilfag, som kan mikses på fire semestre og anvendes til at understøtte den individuelle udviklingsplan - profilfagene er; Waterlife, Life Balance, Dance & Music, Craft & Design og Outdoor & Adventure.

- Det eksisterende efterskoleudbud er attraktivt for mange, men True North møder i stigende grad unge fra hele landet, der ønsker mere fokus på deres personlige og sociale kompetencer. Hvad du kan er vigtigt, men det er også vigtigt at vide hvem du er, siger Nicolai Moltke-Leth.