Ingen forvaring til voldsmand

Lars Lund Jensen får to år og seks måneder for grov vold mod kvinde

Den tidligere topbokser Lars Lund Jensen er idømt fængsel i to år og seks måneders fængsel for flere tilfælde af vold mod en kvinde.

Et nævningeting i Horsens har onsdag afsagt dom i sagen, hvor anklageren ellers havde krævet den 49-årige Lars Lund Jensen dømt til forvaring - altså indespærring på ubestemt tid.

Men denne sanktion afviste dommere og nævninge. De mente i stedet, at en almindelig fængselsstraf er mest passende.

75.000 kr. i erstatning
Den dømte skal betale godt 75.000 kroner i godtgørelse for tort til den kvinde, som han udsatte for farlig vold. For eksempel lænkede han offeret med håndjern til vandtilførslen til et toilet og fortsatte angrebet mod hende.

Ved et andet tilfælde har han trukket kvinden i håret og lænket hende til gearstangen i en bil.

Retten har fastslået, at offeret også blev udsat for frihedsberøvelse, da han kørte rundt med hende. Dog er der ikke beviser for, at den 49-årige ridsede offeret på halsen med en kniv.

Nævningetinget mener desuden også, at det er bevist, at han har sparket en anden kvinde i hovedet og på kroppen, ligesom han har truet ofrene.

Kendt for vold
Lars Lund Jensen er tidligere professionel bokser og nåede at
blive europamester i sin vægtklasse. Imidlertid har han også en længere karriere som voldsmand og er blandt andet tidligere dømt for voldtægtsforsøg og for trusler. På den baggrund krævede anklageren ham dømt til forvaring, hvilket altså ikke blev imødekommet.