Industrimuseum går nye veje og satser digitalt

Danmarks Industrimuseum i Horsens satser digitalt med ny udstilling, som skal formidle maskinernes historie på en ny måde

Et museumsbesøg kan måske for nogle lyde gammelt og støvet, men det behøver det ikke at være.

På Danmarks Industrimuseum i Horsens har man netop fået 150.000 kroner til en kommende udstilling - og den kommer til at foregå digitalt.

- Det er kanon. Vi har fået nogle penge, så vi kan komme i gang med noget, som vi gerne har villet i nogle år, siger Ole Puggaard, der er museumsleder hos Danmarks Industrimuseum.

Kan skrælle lag af

Meningen er, at man via sin mobiltelefon eller tablet kan skrælle de yderste lag af maskinerne, så man på den måde kan se ind i motorrummet og via billeder og tekst få et indblik i, hvordan maskinerne egentlig fungerer.

Ole Puggaard viser, hvordan den nye teknologi skal fungere.
Ole Puggaard viser, hvordan den nye teknologi skal fungere.

- Vi vil gerne overfor gæsterne vise, hvordan maskinerne fungerer. Vi forestiller os, at gæsterne kommer med deres egen tablet eller telefon og holder den hen til maskinen, og så kan de se, hvordan maskinen kører, hvordan flowet er, og hvordan den producerer. På den måde får de en fornemmelse af, hvordan motoren virker, siger Ole Puggaard. 

Augmented reality hedder den teknik, som museet vil bruge. Et lag af billeder og tekst, der via for eksempel en mobiltelefon, bliver lagt ovenpå virkeligheden.

- Det er enormt kompliceret at forklare, hvordan man for eksempel laver strøm, hvordan fungerer en dynamo, eller hvordan en motor er bygget op. Alt det der naturvidenskab og fysik, som vi har lært i skolen, kan vi måske ikke huske længere, når vi står foran det i virkeligheden. Det vil vi gerne være med til at åbne op for for både børn og voksne, siger Ole Puggaard.

Lyder det en god idé,

Pengene til den kommende udstilling kommer fra elselskabet NRGi, der netop har uddelt 2 millioner kroner til forskellige bæredygtige og nytænkende projekter.

Og blandt de besøgende på museet lyder det som en god idé, at det prøver kræfter med augmented reality.

Ole Puggaard fortæller, at den kommende udstilling er en del af en større ombygning og udvidelse af museet i Horsens.
Ole Puggaard fortæller, at den kommende udstilling er en del af en større ombygning og udvidelse af museet i Horsens.

- Jeg synes, det er alletiders, for jeg kan godt selv lide teknik og synes, det er spændende at man kan vise, hvordan tingene fungerer indeni, siger Henrik Jørgensen, ingeniør fra Kastrup.

Museet i Horsens står overfor en stor udvidelse, og den nye digitale udstilling er første skridt på vejen til at finde ud af, hvordan det kan fortælle historien på nye måder.

Henrik Jørgensen var lørdag på besøg på Danmarks Industrimuseum i Horsens, og han synes, at den kommende udstilling lyder spændende.
Henrik Jørgensen var lørdag på besøg på Danmarks Industrimuseum i Horsens, og han synes, at den kommende udstilling lyder spændende.

- Det bliver rigtig godt, for det er den måde, vi vil satse på formidlingen, når vi bygger ud og får lavet rigtig mange ting og omorganiseret udstillingerne. Det bliver kanon, siger Ole Puggaard.

Planen er at den nye digitale udstilling åbner for publikum til foråret.

Du kan se mere om den kommende udstilling på Danmarks Industrimuseum i Horsens i videoen øverst på siden.

Billede 01.03.2021 kl. 22.13

Vil ikke flytte renseanlæg alligevel: - Selvfølgelig skal vi tænke os om

010321 Hestevelfærd 2 VTR 1930.00_00_54_16.Still001

play Regeringen vil lempe dyrevelfærdsloven: På grænsen til dyreplageri, mener dyrlæge

Skærmbillede 2021-03-02 kl. 06.02.51

Dysten er i gang - byer kæmper om de mest aktive borgere

010321 Corona-dødsfald vtr 19.30.00_00_55_04.Still002

play Annettes mand og mor døde med COVID-19: Vil have datter med diabetes vaccineret nu

diskotek disko neon neonlys lys natteliv i byen ibyen byliv bar drink drinks alkohol nov11

For fem måneder siden var smitten som i dag, men alt var åbent - tog vi fejl dengang eller gør vi det i dag?

IMG_2375

Ingen smitte i seks uger – alligevel må elever ikke komme i skole