Hvad skal broen hedde?

Gammel jernbanebro indvies snart

Sådan ser broen over Gudenåen ud anno 2014... Foto: Horsens Kommune

...og sådan så den ud omkring år 1900.

1 af 2

Arbejdet med at genetablere en gammel jernbanebro over Gudenåen er nu så langt fremme, at broen snart skal have et navn.

Broen ved Vestbirk blev bygget i 1899, men fik en forholdsvis kort levetid. Kun 30 år senere - i 1929 - blev gitterbroen nedlagt, fordi sporvidden på jernbanen mellem Silkeborg og Horsens skulle udvides.

Broen blev derfor erstattet af en dæmning. I stedet for at pille broen ned blev den dækket til med jord - og derfor står den der stadig, uden at den er blevet skænket mange tanker i de mellemliggende år.

Se tv-indslag: Gammel bro graves fri

Sidste år besluttede Horsens Kommune imidlertid at grave broen fri og restaurere den. Samtidig skulle dæmningen fjernes, så Gudenåen igen kunne løbe frit under broen - akkurat som indtil for 85 år siden.

Jernbanebroen, som i fremtiden kan krydses af cyklister og gående i stedet for tog - indvies officielt lørdag den 13. december kl. 13. Inden da ønsker Horsens Kommune dog at give den et navn.

Har du et godt forslag, kan du sende det til kommunen på mailadressen sim@horsens.dk. Ifølge Horsens Kommune bliver personen bag vinderforslaget belønnet med en lille præmie.

Jernbanebroen ligger ved Vestbirk nordvest for Horsens: