Hundredvis mindes afdød ung mand i Horsens

Onsdag var flere hundrede mennesker samlet i Lunden i Horsens for at mindes den 22-årige mand, der mistede livet efter et overfald i parken lørdag aften.

02:22

VIDEO: En større forsamling var samlet i Horsens onsdag aften for at mindes den 22-årige unge mand, der mistede livet efter et brutalt overfald i weekenden. Video: Local Eyes

Det har ramt horsensianerne, at en 22-årig mand er død efter et brutalt overfald ved højlys dag lørdag aften. Flere hundrede mennesker mindede den afdøde ved en højtidelighed onsdag aften.

De mange fremmødte lagde blomster og holdte et minuts stilhed til ære for den unge mand, der blev livsfarligt kvæstet under overfaldet og senere døde af sine kvæstelser.

Læs også Mistænkte for dødsvold mod 22-årig har meldt sig selv

Onsdag gik Sydøstjyllands Politi offentligt ud med meldingen om, at man havde fået identificeret de to formodede gerningsmænd til det livsfarlige overfald.

De fik begge frem til kl. 18 til at melde sig selv, ellers ville politiet efterlyse dem med navn og billede.

Lunden var godt fyldt med mennesker onsdag aften, der ville mindes den 22-årige afdøde unge mand. Foto: Local Eyes

Genvandt aldrig bevidstheden

Den opfordring valgte de at tage imod.

Der er tale om to mænd på 18 og 20 år. De er blevet anholdt og sigtet for legemsangreb under særdeles skærpende omstændigheder.

Vi har en stærk formodning om, at mødet mellem de tre personer var planlagt.

Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi

Overfaldet fandt sted i det grønne område Lunden i Horsens lørdag aften omkring kl. 18.30.

Den 22-årige mand blev slået og sparket i hovedet og endte med at få blødninger i hjernen. Han genvandt ikke bevidstheden, inden han natten til tirsdag blev erklæret død på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

01:15

VIDEO: Efter overfaldet ledte Sydøstjyllands Politi efter spor på gerningsstedet i Lunden i Horsens. Video: Local Eyes

Luk video

Kendte hinanden

De to mænd forventes fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Horsens i løbet af torsdag.

Retsmødet forventes holdt for lukkede døre, og Sydøstjyllands Politi har ikke yderligere at oplyse i sagen på nuværende tidspunkt.

Læs også Politiet frygter for Gert – ikke set siden onsdag eftermiddag

Den 22-årige mand var selv fra Horsens, og det peger på, at ofret kender sine gerningsmænd. Ifølge vicepolitiinspektør hos politiet, Lars Peter Madsen, var overfaldet hverken tilfældigt eller umotiveret.

- Vi har en stærk formodning om, at mødet mellem de tre personer var planlagt, sagde Lars Peter Madsen tirsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiets teknikere sikrede sig spor efter overfaldet i Lunden i Horsens lørdag aften. Foto: Local Eyes