Hundehvalpen Oswald savnes stadig: Nu udloves der dusør

Nu udlover hundeejer en dusør på 5000 kr. for at få den bortførte ni uger gamle hundehvalp Oswald hjem

Oswald er ni uger gamle og af racen yorkshire terrier. Foto: Privat

Oswald er ni uger gamle og af racen yorkshire terrier. Foto: Privat

Oswald er ni uger gamle og af racen yorkshire terrier. Foto: Privat

1 af 3

Siden mandag aften har den ni uger gamle sorte og brune yorkshire terrier Oswald været forsvundet, efter hundens ejer blev skubbet omkuld, og hunden blev røvet i parken Lunden i Horsens. Nu sættes endnu et kort i spil for at finde frem til hvalpen.

Ejeren har tidligere lovet røveren frit lejde, og at han bare kunne aflevere den på en adresse i Horsens, uden der ville blive stillet spørgsmål. Næste skridt er så nu en dusør.

- Den, der kan bringe Oswald hjem i god behold, eller komme med tip som fører til ham, giver vi en dusør på 5000 kroner. Håbet er, at nogen har taget ham for at tjene penge, og dem vil vi nu betale, i stedet for at de sælger ham videre, siger veninde til ejeren, Katrine Loft, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Hundehvalp røvet fra østjysk park: Ejeren blev puffet omkuld

Hun forventer, at det muligvis kan lokke hunde-røveren på banen, for et videresalg vil næppe kunne bringe meget mere med sig.

- Han har ikke nogen papirer på Oswald, og rigtig mange har delt efterlysninger af ham, så jeg tror ikke, at gerningsmanden kan få mere end 5000 kr. for ham, siger Katrine Loft.

Tirsdag meddelte ejeren gennem Katrine Loft, at Oswald kan afleveres på sidstnævntes terrasse på Rødtjørnen 18c i Horsens, og det tilbud gælder stadig.

Han har formentlig bare lige set sit snit til at snuppe hunden, eller måske har han set min veninde gå tur med Oswald i parken før.

Katrine Loft

- Gerningsmanden, eller andre der kommer i besiddelse af Oswald, må også gerne aflevere ham hos en hvilken som helst dyrlæge, så vi den vej igennem kan få ham tilbage, fortæller Katrine Loft.

Hverken hende eller ejeren tror, at der ligger noget personligt bag røveriet. Katrine Loft tror ikke, at røveren og hundeejer kender hinanden.

- Han har formentlig bare lige set sit snit til at snuppe hunden, eller måske har han set min veninde gå tur med Oswald i parken før, lyder det fra hende.

Katrine Loft ejer moren til Oswald.  Foto: Privat

Katrine Loft opfordrer som altid folk til at komme med tip til Sydøstjyllands Politi på tlf. 114. Politiet har tjekket flere af dem, der indtil nu er kommet, men ingen af dem har ført til hunden.

I kølvandet på gårsdagens melding om frit lejde fra Oswalds ejer slog Sydøstjyllands Politi fast, at der stadig er anmeldt et røveri, som politiet efterforsker. 

Læs også Hundeejer lover frit lejde for røver: Er vores sidste chance

- Alle tip skal gå gennem politiet, og hvis hunden skal afleveres, skal det altså gå gennem os, sagde Jens Møller Pedersen, der er politikommissær ved Efterforskningscenter Nord, til TV2 ØSTJYLLAND.

Røveriet skete kl. 18.10 i parken Lunden i det centrale Horsens. Efter røveriet flygtede gerningsmanden fra stedet ad et stisystem mod Østergade, som er et ældre villakvarter.

Signalement

- Røveren beskrives som en mand på 25-35 år.
- 180-185 centimeter høj
- Var iført blå jeans med lidt vidde og en lysegrå hættetrøje med hætten over hovedet
- Havde hvide sko på
- Har du oplysninger i sagen, kan Sydøstjyllands Politi kontaktes på tlf. 114.