Hundehvalp fortsat forsvundet: Dusør sættes op

Siden mandag har hvalpen Oswald været forsvundet, efter ejeren blev skubbet omkuld og hunden bortført. Dusør er nu oppe på over 10.000 kroner

Katrine Loft og ejeren af Oswald sætter nu dusøren op for at få hvalpen hjem. Foto: Privat

Der sidder en meget fortvivlet og frustreret hundeejer i Horsens, som savner sin ni uger gamle hundehvalp Oswald.

Den lille hund blev røvet fra hende i mandags i parken Lunden, og siden har der ikke været spor efter den. Onsdag udlovede hun i samarbejde med en veninde 5000 kr. i dusør for at få Oswald hjem. Den øges nu.

Gennem veninden Katrine Loft har ejeren nemlig valgt at udlove hele 12.000 kr. for den, der kan bringe den stor/brune hundehvalp af racen yorkshire terrier hjem i god behold, eller som kan komme med tip, der fører ejeren eller politiet til den.

Læs også Hundehvalp røvet fra østjysk park: Ejeren blev puffet omkuld

- Håbet er, at nogen har taget ham for at tjene penge, og dem vil vi nu betale, i stedet for at de sælger ham videre, har veninde til ejeren, Katrine Loft, tidligere sagt om dusøren til TV2 ØSTJYLLAND.

Tilbuddet gælder stadig

Tirsdag meddelte ejeren gennem Katrine Loft, at Oswald også kan afleveres på sidstnævntes terrasse på Rødtjørnen 18c i Horsens, uden at der ville blive stillet spørgsmål. Det tilbud gælder stadig.

Håbet er, at nogen har taget ham for at tjene penge, og dem vil vi nu betale, i stedet for at de sælger ham videre.

Katrine Loft

- Gerningsmanden, eller andre der kommer i besiddelse af Oswald, må også gerne aflevere ham hos en hvilken som helst dyrlæge, så vi den vej igennem kan få ham tilbage, lød det fra Katrine Loft.

Ikke noget personligt

Hverken hende eller ejeren tror, at der ligger noget personligt bag røveriet. Katrine Loft tror ikke, at røveren og hundeejer kender hinanden.

Oswald er brun og sort, af racen yorkshire terrier og ni uger gammel.  Foto: Privat

- Han har formentlig bare lige set sit snit til at snuppe hunden, eller måske har han set min veninde gå tur med Oswald i parken før, lyder det fra hende.

Katrine Loft opfordrer som altid folk til at komme med tip til Sydøstjyllands Politi på tlf. 114. Politiet har tjekket flere af dem, der indtil nu er kommet, men ingen af dem har ført til hunden.

Signalement

- Røveren beskrives som en mand på 25-35 år.
- 180-185 centimeter høj
- Var iført blå jeans med lidt vidde og en lysegrå hættetrøje med hætten over hovedet
- Havde hvide sko på
- Har du oplysninger i sagen, kan Sydøstjyllands Politi kontaktes på tlf. 114. 

I kølvandet på gårsdagens melding om frit lejde fra Oswalds ejer slog Sydøstjyllands Politi fast, at der stadig er anmeldt et røveri, som politiet efterforsker. 

Alle tip skal gå gennem politiet, og hvis hunden skal afleveres, skal det altså gå gennem os.

Jens Møller Pedersen

- Alle tip skal gå gennem politiet, og hvis hunden skal afleveres, skal det altså gå gennem os, sagde Jens Møller Pedersen, der er politikommissær ved Efterforskningscenter Nord, til TV2 ØSTJYLLAND.

Røveriet skete kl. 18.10 i parken Lunden i det centrale Horsens. Efter røveriet flygtede gerningsmanden fra stedet ad et stisystem mod Østergade, som er et ældre villakvarter.

Sådan undgår du at købe en stjålet hund

1 - Hent altid hvalpen hos sælger
I skal ikke bare mødes på halvvejen. Det er nemlig vigtigt, at du ser, hvordan den har boet, ser moderen og ved, at den har haft gode forhold og ikke er vokset op i en hundefabrik.

2 - Tjek ID-nummeret
Bed sælger om at fremvise ID-papiret, hvor oplysningerne om hunden og ejeren skal stemme overens med virkeligheden. Det er vigtigt. For på papiret står et ID-nummer, der passer til chipnummeret eller øremærkningen. Nummeret står i øret på hunden. Chipnummeret sættes ind under huden i hundens øre, når den er otte uger gammel.

3- Se sundhedsbogen
Tjek også hundens sundhedsbog. Den skal sælger have med, så du ved, at den er sund og rask. Hvis ejeren ikke har de her ting, så bør dine alarmklokker ringe. 

Kilde: tv2.dk