Hundeejer lover frit lejde for røver: Er vores sidste chance

Den røvede hundehvalp Oswald er stadig forsvundet, og nu tager ejeren og hendes veninde et nyt greb i spil

Katrine Loft er veninde til ejeren af Oswald, som lige siden episoden mandag aften har været meget rystet. Foto: Privat

Mandag aften blev ejeren af den blot ni uger gamle hundehvalp Oswald af racen Yorkshire Terrier skubbet omkuld i en park i Horsens, og hunden blev taget fra hende. Nu forsøger hun sammen med en veninde at love frit lejde for at få hunden hjem igen.

- Vi har besluttet at offentliggøre, at Oswald kan indleveres på min terrasse på Rødtjørnen 18c i Horsens, uden at der stilles spørgsmål, siger Katrine Loft til TV2 ØSTJYLLAND.

Oswald er brun og sort og af racen Yorkshire Terrier. Han er blot ni uger gammel.  Foto: Privat

Hun er veninde til ejeren af Oswald, som ikke selv ønsker at sige noget i sagen, da hun stadig er for chokeret og rystet efter gårsdagens episode. Men nu har de altså i fællesskab besluttet at give røveren frit spil.

Læs også Hundehvalp røvet fra østjysk park: Ejeren blev puffet omkuld

- Det gør vi, fordi vi simpelthen bliver nødt til at gøre noget. Politiet har endnu ikke kunnet finde Oswald, så vi ser lidt det her som vores sidste chance. Vi har kun fokus på at få hunden hjem, forklarer Katrine Loft.

Men håbet om at både hund og gerningsmand findes inden for en overskuelig fremtid lever endnu.

Kan afleveres ved dyrlæge

- Selvfølgelig håber vi på, at politiet finder røveren, for han skal da ikke slippe af sted med sådan noget. Han kan også aflevere hunden hos en hvilken som helst dyrlæge, som så forhåbentlig scanner chippen og kontakter os. Så henter vi ham straks, siger Katrine Loft.

Det gør vi, fordi vi simpelthen bliver nødt til at gøre noget. Politiet har endnu ikke kunnet finde Oswald, så vi ser lidt det her som vores sidste chance.

Katrine Loft

Hun tror, at røveriet kan skyldes hunderacens popularitet. Racen plejer at koste mellem 10-12.000 kroner. Det er en eftertragtet race, der ikke får mange hvalpe. Katrine Loft og hendes veninde, der ejer Oswald, frygter, hvad der er sket med hunden.

- Vi frygter selvfølgelig, at han ikke kommer hjem igen. Men vi frygter selvfølgelig allermest, at der er nogen, der har ham, der ikke er gode ved ham, siger Katrine Loft. 

Læs også Hunderøveri: Hundemors ejer frygter, hvad der er sket

Sydøstjyllands Politi slår i kølvandet på hundeejerens beslutning om at give røveren frit spil fast, at der stadig er anmeldt et røveri, som politiet efterforsker. 

- Alle tip skal gå gennem politiet, og hvis hunden skal afleveres, skal det altså gå gennem os, siger Jens Møller Pedersen, der er politikommissær ved Efterforskningscenter Nord, til TV2 ØSTJYLLAND.

Røveriet skete kl. 18.10 i parken Lunden i det centrale Horsens. Efter røveriet flygtede gerningsmanden fra stedet ad et stisystem mod Østergade, som er et ældre villakvarter.

Signalement

- Røveren beskrives som en mand på 25-35 år.
- 180-185 centimeter høj
- Var iført blå jeans med lidt vidde og en lysegrå hættetrøje med hætten over hovedet
- Havde hvide sko på
- Har du oplysninger i sagen, kan Sydøstjyllands Politi kontaktes på tlf. 114.