Hospice søger flere frivillige mænd

Selvom de frivillige byder ind i stor stil, er der ifølge en frivilligkoordinator særlig én gruppe, hospicet gerne vil se flere af

Helge Myrup er en af de få mænd, der arbejder frivilligt på Gudenå Hospice.

- Det er virkelig modigt af jer at være frivillige et sted, hvor folk dør hele tiden.

Den holdning møder Helge Myrup og Solveig Madsen ofte, når de fortæller andre, at de laver frivilligt arbejde på Gudenå Hospice i Brædstrup.

Mændene kan byde ind med nogle gode fortællinger, og så er de generelt bare gode at have med i en stor frivillig flok af kvinder.

Vibeke Bruun Ahlgreen, frivilligkoordinator 

Men modig er ikke lige netop dét ord, de to vil hæfte på sig selv. For dem er døden en naturlig ting og den ro, der slår dem i møde, når de træder ind på stedet, forbinder de ikke med, at alting snart er slut.

Tværtimod. Roen er tegn på liv.

70-årige Helge og Solveig på 65 har valgt det samme sted at være frivillige, men deres bevæggrunde for det er forskellige. 

Læs også Hospice med lang venteliste får to ekstra pladser

Til daglig tager Helge rundt i landet og underviser voksne og unge i sex og samliv. Ind i mellem spiller han på klaver, og det er klaverspillet, han bød ind med, da han for et år siden henvendte sig til Gudenå Hospice. Solveig er uddannet sygeplejerske, og da hun gik på pension, fandt hun det helt naturligt at blive frivillig på Gudenå Hospice.

Efterlyser flere frivillige mænd

Men selvom de frivillige byder ind i stor stil, er der ifølge frivilligkoordinator Vibeke Bruun Ahlgreen særlig én gruppe, hospicet gerne vil se flere af: nemlig mænd.

- Vi har frivillige fra 30 år og opefter, og det er hovedsageligt kvinder. For øjeblikket er her seks mænd, og vi tager gerne imod flere. Mændene kan byde ind med nogle gode fortællinger, og så er de generelt bare gode at have med i en stor frivillig flok af kvinder. 

Læs også Regionen vil have flere frivillige førstehjælpere

For øjeblikket er 45 frivillige tilknyttet Gudenå Hospice, og ud over at tale med patienter og pårørende spænder deres opgaver vidt. Nogle er værter ved måltiderne, vågekone eller besøgsven. Nogle planter stauder, lægger løg i haven eller laver dekorationer af Brugsens tiloversblevne blomster. Andre passer planter i Orangeriet, og sådan kunne vi blive ved.