Horsens slår Lyngby

AC Horsens vandt torsdag 1-0 over Lyngby

Foto: Allan Baden

Foran 1.000 tilskuere på Casa Arena i Horsens slog AC Horsens topholdet fra Lyngby med 1-0 efter en scoring på straffespark.

Første halvleg bød ikke på de helt store chancer, og holdene gik derfor til pause uden at have scoret.

Der kom mere gang i opgøret i de sidste 45 minutter, hvor hjemmeholdet kom frem til flere store chancer. Efter en times spil var Steffen Kielstrup tæt på at sende AC Horsens i front, men han måtte se overlæggeren være i vejen for skuddet.

Efter 74. minutter kom forløsningen for hjemmeholdet, da Kjartan Finnbogason fra ellevemeterpletten sikkert sendte AC Horsens i front med 1-0.

Mere blev der ikke scoret, og hjemmeholdet snuppede sejren og alle tre point. Det betyder, at holdet ryger op på 30 point. Det rækker til femtepladsen i 1. division, og giver Bo Henriksen og co. et solidt hul på 10 point ned til nedrykningsstregen, mens holdet har ni point op til Lyngby på andenpladsen.

AC Horsens' sejr over Lyngby er en gave til kollegaerne fra AGF, som torsdag aften klokken 19.00 møder FC Roskilde på hjemmebanen i Aarhus.

Det er nemlig netop Lyngby, som AGF forsøger at vriste den oprykningsgivende andenplads fra. Lyngbys nederlag betyder, at aarhusianerne i skrivende stund er fire point efter sjællænderne, som har spillet to kampe mere end AGF, hvorfor AGF med sejre i de to kampe vil have overhalet Lyngby i kampen om oprykning til Superligaen.