Horsens nedlagt på eget græs

AC Horsens led sæsonens første nederlag, da de hjemme tabte til FCK

Foto: Allan Baden

Det var Horsens, der præsterede det bedste spil, men FC København, der tog pointene. I lørdagens sene kamp på Casa Arena Horsens vandt gæsterne med 1-0 på en straffesparkscoring af Cesar Santin.

Med et rent bur til Johan Wiland fik FC København rettet op på de defensive problemer, der resulterede i nederlag i midtugen mod Plzen, mens Horsens trods den tabte kamp viste, at de har holdet til at spille med i den bedste halvdel af rækken.

Træner Roland Nilsson havde rystet posen efter tirsdagens Champions League-skuffelse. Sölvi Ottesen og Pape Pate Diouf røg på bænken, mens Claudemir var ude af truppen med en skade.

De blev erstattet i startopstillingen af Ragnar Sigurdsson, Thomas Delaney og César Santin.

Viste godt spil
Fra starten var det dog Horsens, som viste noget af det gode spil, der har givet holdet en placering i den pæne del af rækken.

Faktisk var Horsens det styrende hold i første halvleg, hvor FC København flere gange blev lokket i offsidefælden af en højt liggende Horsens-bagkæde.

Med en glimrende Martin Retov som klog general på midtbanen og en livlig Martin Spelmann som hans centrale makker spillede Horsens frem til gode muligheder, men jyderne manglede den sidste skarphed foran mål.

Det lignede uafgjort ved pausen, men efter 43 minutter viste gæsterne kynisme. Christian Bolaños tog et par skarpe træk i feltet, og blev nedlagt af Niels Lodberg. César Santin scorede sikkert, og så kunne gæsterne lidt heldigt gå til pause med 1-0.

Fortsatte de fine takter
Horsens fortsatte de fine takter i de sidste 45 minutter, hvor Jeppe Mehl inden for et kvarter havde tre gode scoringsmuligheder. I den modsatte ende var Dame N'Doye ikke skarp, da han havde et par muligheder for at lukke opgøret.

Horsens pressede intenst i kampens sidste minutter, men FC København holdt stand og sikrede sig sæsonens femte superligasejr af seks mulige.

De tre point til FC København betyder, at de nu har fem point til OB på andenpladsen, inden resten af runden afvikles i de kommende dage. AaB kan hente ind på mestrene med en sejr i Herfølge, men førstepladsen er sikret indtil næste weekend.