Horsens indfører affaldssortering

Det er tid til, at borgerene i Horsens i højere grad skal til at sortere deres affald

Fra i dag, mandag, skal borgerne i Horsens sortere deres husholdningsaffald i fire forskellige typer affald. Det kommer efter, regeringen har indført et krav om, at alle kommuner skal genanvende 50 procent af husholdningsaffaldet

- Lige nu indsamler vi 18 procent af affaldet, så der skal laves noget nyt, for at vi genanvender noget mere. Det er nødvendigt. Hvis vi fortsætter med det forbrug, som vi har i dag, så vil der inden for få årtier blive mangel på de råstoffer, som vi bruger. Så vi bliver nødt til at gøre noget, siger sagsbehandler Anne Dorthe Christensen fra Affald og Genbrug, Horsens Kommune.

Den nye form for affaldssortering har rejst en del spørgsmål hos borgerne. Der er blandt andet tvivl om, hvad man skal gøre med stanniol, men det skal smides i restaffald.

- Men hvis man er i tvivl om noget, så er det bedst, at man putter det i restaffald, som man altid har gjort, for det er bedre, at det man afleverer til genanvendelse er ordentlig kvalitet, så det kan genbruges,

Erfaringer fra andre kommuner viser, at der vil gå et halvt til et helt år, inden borgerne har helt styr på, hvordan affaldet skal sorteres.

Borgerne i Horsens midtby må vente lidt med at få nye affaldsbeholdere, da de fortsætter på den gamle ordning lidt endnu.

Se mere om affaldssortering og få en guide til de nye skraldespande i videoen øverst på siden.

Tine Bay

playTidligere Miss Danmark i gaseksplosion: - Huden gled bare af

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

IMG_1108

Endnu en brand i forladt bygning

Politibil

Politiet rykkede ud og lukkede ungdomsfest

kræftbørn børneafdelingen børneafdeling kræftramte Skejby Sygehus

play Afsløring vækker vrede: Plan om at samle behandling af kræftramte børn i København har været undervejs i tre år

aarhus Universitetshospital

Flere end 200 på venteliste: Syge af senfølger i kø til nye klinikker