Horsens-image i top

Danskerne forbinder Horsens med kultur og sport

Den hårdtslående trommeslager Lars Ulrich og resten af Metallica er med til at styrke Horsens' image, når de i juni besøger byen.

Hvad er det første, du tænker på, når du hører bynavnet "Horsens"?

Hvis du svarer "kultur/koncerter" eller "sport" til dette spørgsmål, har du det som de fleste andre danskere.

Ifølge en helt ny imageundersøgelse, som analysefirmaet The Nielsen Company har foretaget for Horsens Kommune,  forbinder 45 pct. Horsens med "kulturby/koncerter", mens 22 pct. forbinder byen med sportsaktiviteter.
 
Med undersøgelsen kan det ifølge Horsens Kommune slås fast, at danskernes opfattelse af Horsens som oplevelsesby har stabiliseret sig på et meget højt niveau.
 
- Det er ingen tvivl om, at et positivt image og et godt brand er vigtige faktorer, når det handler om tilflytning. Horsens Kommune har sammen med en lang række samarbejdspartnere i samfundet Horsens Kommune formået at løfte Horsens i danskernes bevidsthed, siger borgmester Jan Trøjborg (S) i en pressemeddelelse.

Tre store begivenheder i foråret
Ifølge Horsens-borgmesteren er vil tre store begivenheder i foråret formentlig styrke byens image yderligere:
 
-  Horsens er i april, maj og juni værtsby for det danske EU-formandskab. Horsens er 7. maj i centrum for en af verdens største idrætsbegivenheder, starten på cykelløbet Giro d'Italia. Og det tidligere statsfængsel i Horsens, Fængslet, åbnes i løbet af foråret for offentligheden - blandt andet med en megakoncert med Metallica, siger Jan Trøjborg.

Han gør desuden opmærksom på, ar fodboldklubben AC Horsens har gode chancer for at spille sig i finalen i pokalturneringen.