Horsens hjælper danskerne med at drikke mindre

Mails fra hele landet ender i indbakken hos Horsens Kommunes landsdækkende online alkoholrådgivning LidtForMeget.dk

Siden det digitale tilbud om at få justeret et stigende alkoholforbrug LidtForMeget.dk, som Horsens Kommune står bag, blev oprettet i begyndelsen af 2015 har 204 borgere henvendt sig.

Det er mails fra hele landet, som den østjyske kommune modtager hos den digitale rådgivning, og det er i høj grad mest kvinder, der henvender sig.

Ifølge Lea Hededal Dyrby, der er behandler i Center for Socialt Udsatte og tilknyttet online alkoholrådgivningen, hjælpes langt de fleste videre enten via mails eller telefon- og videosamtaler. Resten henvises til et misbrugscenter.

Henvender sig til bred målgruppe

- Der er fortsat meget tabu omkring alkohol. Både mænd og kvinder føler skyld og skam over at have et stort forbrug, men rådgivningen gør det muligt for især kvinderne at skrive uddybende mails om deres drikkevaner og mulige årsager til dem. Kvinderne er generelt gode til at reflektere over sig selv og dermed arbejde på at forandre deres alkoholforbrug, inden det får for store konsekvenser, siger hun i en pressemeddelelse.

Formålet med tilbuddet er at nå ud til en bred gruppe af borgere, som drikker for meget alkohol, uden de dog er direkte afhængige. Forventningen er, at antallet af henvendelser med tiden vil stige, når tilbuddet bliver mere kendt.

Ud over henvendelser fra borgere, som selv føler, de har et alkoholproblem, kommer cirka en tredjedel af henvendelserne fra pårørende.

Alkoholrådgivningen kan kontaktes på telefon 20 55 42 43 og på mail info@lidtformeget.dk.

Sne Molsbjerge

Snevejr rammer dele af Danmark onsdag - her kan der falde mest

lashes

play Kirsten blev fuppet af Copenhagen Lashes: - Det er noget svineri

20210105-152010-L-1920x1280we

Den britiske coronavariant er i vækst, siger Heunicke

Oustruplund ved Kjellerup

playUnik historisk ejendom til salg til spotpris - få en højskole med

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 10.04.08

playV-ordførers kritiserede Dubai-tur var også ferie

20201214-114918-L-1920x1280we

playDansk forskning: Lyntest er bedre end først antaget