Østjysk kommune har landets næsthøjeste smittetryk

Yderligere 18 personer er smittet med COVID-19 i Horsens Kommune, og dermed har de landets næsthøjeste smittetryk. På trods af det er borgmesteren stadig optimistisk.

Det går den forkerte vej med smittetallene i Horsens. 

Tirsdag var der for hver 100.000 borgere 130 corona-smittede. Onsdag er det tal steget til 150 smittede pr. 100.000. 

Dermed rykker Horsens op på en andenplads over kommuner med det højeste smittetryk pr. 100.000 indbyggere.

Og selvom det er en noget kedelig andenplads at befinde sig på, så er det ikke noget, der gør en afgørende forskel for kommunens borgmester, Peter Sørensen (S).

- Om vi ligger et, to, ti eller femten, så er det skrækkeligt, når man bliver ramt af den her epidemi. Derfor skal vi leve efter et forsigtighedsprincip, og det er et ansvar, der påhviler os alle sammen, siger Peter Sørensen (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Meget bred smitte i Horsens

Horsens borgmester Peter Sørensen (S) fortæller, at der er meget stor spredning på smitten i Horsens. Smitten fordeler sig på alle aldersgrupper og i alle postnumre.

Den eneste aldersgruppe, der i Horsens ikke er så hårdt ramt af coronasmitte, er borgerne fra 60 og opefter, hvilket i høj grad glæder byens borgmester.

- Der har heldigvis næsten ikke været nogen smittetilfælde blandt de ældste aldersgrupper. Der er ikke noget, der tyder på, at det er blandt de mest sårbare, at smitten spreder sig, siger Peter Sørensen (S).

Han fortæller desuden, at de i Horsens heller ikke har haft de store problemer med smitte blandt ungegrupper, som man har set i andre kommuner.

Ikke Danish Crown

Men de stigende smittetal i Horsens har ikke fået sundhedsmyndighederne til at lave nye retningslinjer for kommunnen. 

Horsens Kommune er dog nærmest i konstant kontakt med de pågældende myndigheder, fortæller byens borgmester.

I sidste uge blev der konstateret et større smitteudbrud på Danish Crowns slagteri i Horsens. I alt blev der fundet corona-virus hos 44 medarbejdere. 

Medarbejdere på Danish Crown i Horsens bliver testet dagligt efter smitteudbrud på slagteriet.

TV2 Østjylland har været i kontakt med Danish Crown i Horsens, som beretter, at der ikke er sket nogen nævneværdig stigning blandt slagteriets medarbejdere siden udbruddet i fredags.