Horsens-gågade bygges om: - Vi siger farvel til det gamle

Danmarks længste legeplads skal trække horsensianere ud på gågaden om aftenen, når et stort projekt i byen er færdigt

01:59

VIDEO: Jens Heslop har store planer for bybilledet i midten af Horsens.

I mange byer er gågaden et samlingspunkt, men ofte kun indtil kl 18, hvor butikkerne lukker.

Det vil Horsens Kommune nu forsøge at lave om på ved at lave det, de selv kalder Danmarks længste legeplads. Med det håber de på, at bymidten fremover bliver et sted, hvor byens borgere kan samles og være aktive døgnet rundt.

- I dag har vi trampoliner og gynger her på Søndergade, men i fremtiden kommer der kolbøttestænger, parkourbaner, trampoliner, gynger, alt hvad et hvert barnligt hjerte - og også gerne voksne – kan begære, siger Jens Heslop, der er direktør ved teknik og miljø i Horsens Kommune. 

Læs også Karina flyttede fra Aarhus til Horsens: - Vi har fået hele pakken

Kommunen planlægger at bygge markant om på byens gågader ved Torvet, Jessensgade og Søndergade. I dag blev projektet skudt i gang med graffiti og street art.

- Vi tegner på den gamle belægning, og så bliver det kørt væk, knust og brugt i andre sammenhænge. Det er en måde at sige farvel til det gamle og goddag til noget nyt, siger Jens Heslop til TV2 ØSTJYLLAND.

Trampoliner er blandt de ting, der allerede nu er at finde på gågaden. Men det er kun begyndelsen.

Det er også planen at bryde vinden på gågaden med en stor gruppe træer, og der er også planer om at implementere vand. Til sidst skal der også skiftes belægning, så der måske i fremtiden kan afholdes koncerter, teater eller noget helt tredje. 

Selvom projektet stadig er i sin begyndelse, er borgerne i Horsens positive over at få noget mere liv i gågaden om aftenen. 

Læs også Vognen er for grim: Kommune vil tvangsflytte pølsemand

- Jeg glæder mig, fordi så kan jeg prøve nogle nye ting, siger Anna Pham, der var på en gåtur med sin mor i Horsens.

Arbejdet med byomdannelsen forventes færdigt i sommeren 2019.