Horsens fik endelig en sejr

Slog OB efter fem nederlag i træk

AC Horsens fik endelig sat en stopper for den negative stime, da de efter fem nederlag i træk søndag besejrede OB med 2-0.

Dermed tog AC Horsens et vigtigt skridt opad i tabellen, mens OB må konstatere, at de efter blot at have hentet et enkelt point i deres første tre forårskampe har tabt betydelige skridt i jagten på medaljer.

Allerede i det niende minut gik det galt for OB, da AC Horsens' Charles Takyi viste den teknik og det drive, der tidligt på vinteren fik Johnny Mølby til at vende tommelfingeren opad for den tysk-ghanesiske prøvespiller. Efter en solotur over en halv banelængde, hvor han krydsede ind i feltet fra højre, afsluttede han foran et passivt OB-forsvar og scorede til 1-0 for hjemmeholdet.

Det var tredje gang i for året, OB kom bagud inden for det første kvarter, og det kunne nemt være blevet både 2-0 og 3-0 i løbet af en 1. halvleg, som AC Horsens dominerede med hurtigt kombinationsspil, aggressivitet i genpresset og optimistisk udfordringer fra især Nworuh oh Takyi. Førstnævnte skabte en stor chance for sig selv, da han afdriblede Daniel Høegh for senere at blive storsnydt for et straffespark, da Michael Silberbauer kluntet fik væltet ham uden at blive straffet.

OB var bemærkelsesværdigt passive i det meste af det, de foretog sig, men var alligevel tæt på en udligning, da Frederik Rønnow måtte trække en superredning frem for at forhindre Emil Larsens afslutning i at gå i mål.

Efter pausen satte Troels Bech Timmi Johansen ind i stedet for Cedric N'koum, der efter sin sene udligning mod AaB i onsdags havde fået chancen fra start på højrekanten, hvor han dog ikke leverede ret meget andet godt end et par farlige hjørnesparksindlæg. Bashkim Kadrii røg op på venstrekanten, og Emil Larsen gik over i højre side, og begge var involverede, da fynboerne efter et flot opspil og et fladt indlæg af Espen Ruud igen måtte se Frederik Rønnow forhindre en scoring helt nede ved jorden.

Ret beset ændrede OBs pauserokade dog ikke det store, for Horsens fortsatte med at skabe chancer og kom helt fortjent på 2-0, da Martin Spelmann fra baglinjen spillede bolden skråt bagud til Nworuh, der hamrede bolden op i nettaget, mens uheldige Daniel Høegh var ude til behandling.

Samme Jude Nworuh sluttede kampen ubehageligt af, da han slog hovedet i en hovedstødsduel og gik i græsset, men kampen endte positivt for hans holdkammerater, der vandt 2-0.