Horsens får million-bonus for at få flygtninge i job

Sidste år fik 71 flere flygtninge i Horsens Kommune et arbejde. Det har udløst 1,8 millioner kroner i bonus fra staten.

Det er ude på virksomhederne, at flygtningene rykker sig, lyder det fra Bjarke H. Thomsen, der er beskæftigelseschef i Horsens Kommune. Foto: Sophia Juliane Lydolph - Ritzau Scanpix

1.775.000 kroner.

Så mange penge modtager Horsens Kommune af staten, fordi kommunen sidste år fik 71 flygtninge i job.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

De 1.775.000 kroner fra staten kommer fra en aftale, som regeringen har lavet med Kommunernes Landsforening. Kommunen får 25.000 kroner i tilskud per flygtning, der kommer i arbejde.

Virksomhedspraktik og løntilskud har været de mest brugte værktøjer til at få flygtninge i job.

- Vores virksomheder tager et stort ansvar for at få flygtninge med, og vores jobcenter og sprogcenter er effektive, når det gælder om at lære dansk og lære at begå sig på det danske arbejdsmarked, siger Lisbeth Torfing (EL), der er formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget i Horsens Kommune.

Læs også Fra fiasko til succes: Jobcenter har vendt bøtten

Flygtninge lærer om det danske arbejdsmarked

Mange flygtninge er kommet i fuldtidsjob, og blandt dem, som fortsat er ledige, har mange i perioder et småjob, som er et godt springbræt til fuldtidsjob.

Jobcentret i Horsens tilbyder et forløb, som skal gøre flygtninge klogere på danske forhold, det danske arbejdsmarked og hvordan man søger et job.

- Det er ude på virksomhederne, at flygtningene rykker sig - både sprogligt, fagligt og personligt. Vi går målrettet efter at skabe plads til flygtninge i de brancher, hvor der er gode jobmuligheder efter en endt praktik, siger Bjarke H. Thomsen, der er beskæftigelseschef i Horsens Kommune.

Læs også Mangel på flygtninge-venner: - Det er ikke så synligt mere

I Horsens er en lidt større andel af flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i arbejde end i resten af landet.

I april 2018 havde Horsens Kommune 258 personer på integrationsydelse. Det svarer til en andel af befolkningen på 0,44 procent. I hele Danmark er andelen 0,50 procent.