Horsens-elever vandt opfinderpris

Elever fra Learning Gymnasium HTX har udviklet et softwareprogram, der kan læse underteksterne højt

Der var godt nyt til ordblinde og svagtseende ved dette års Danish Entrepreneurship Award 2015, hvor kreative unge opfindere kæmpede om at vinde den prestigefyldte Da Vinci-pris.

Årets vinder blev nemlig elever fra Learning Gymnasium HTX, der har udviklet et softwareprogram, der kan læse underteksterne højt, når man for eksempel ser film.

- Dommerne var meget interesserede i vores opfindelse, og en af dem ville gerne have løbende opdateringer om, hvor langt vi kommer med projektet. Vi fik også rigtig god respons fra publikum, der kom forbi og prøvede SubReader, fortæller Alexander Gram Jensen, der sammen med William Nyby Pedersen og Kristoffer Strube Græm har opfundet idéen.

SubReader-teamet har siden efterårsferien arbejdet med deres idé i det særlige HTX-fag Teknologi, men undervisningstiden har ikke været helt nok til at nå så langt.

- Vi har alle brugt en del af vores fritid på vores opfindelse, forretningsplan og rapport, som vi havde med til messen. Jeg har for eksempel programmeret en stor del af vores softwareprogram, så vi kunne have en prototype med til konkurrencen, siger Kristoffer Strube Græm.

SubReader skal først i december tale med MV-Nordic, som blandt andet står bag CD-ord - et pc-værktøj, der hjælper blandt andre ordblinde med at læse og skrive.

Udover prisen vandt de tre unge opfindere også 10.000 kroner.

- Checken på 10.000 kroner giver os økonomisk mulighed for at udvikle vores produkt, men der falder nok også lidt af til os selv. Nu skal vi først hjem og fordøje det, og så må vi se, hvordan vi skal fejre det, siger William Nyby Pedersen.

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave

Henrik Ullum SSI

SSI med kritik af Pfizer: I leverer ikke, det vi har aftalt

Makram Stige Drøgemüller

Stine giver knyttede kram: Hvis jeg får én til at smile, er mit arbejde gjort

Vindstød

Stormlavtryk i Nordsøen sender torsdag kraftigt blæst til hele Danmark