Horsens-elever har droppet cigaretterne

Langmarkskolen i Horsens er takket være rygeprojekt blevet total røgfri

Lugten af cigaretter er helt forsvundet på Langmarkskolen i Horsens, hvor man de seneste par år har gjort en stor indsats for at ændre elevernes forhold til rygning.

Skolen har deltaget i projektet "Røgfri Skole", hvor eleverne har fået tilbudt rygestopkurser og har fået tilbuddet om at skrive under på en rygekontrakt.

- Det gør rent mentalt, at man tænker: "Det har jeg jo et eller andet sted lovet, at jeg ikke vil". Det har jo også en betydning i forhold til kammeraterne, at man holder fast i, at man ikke vil ryge i eksempelvis 7.q. Det bliver et fælles mål, siger skoleleder Birthe Rasmussen om projektet.

Mod strømmen: Her må medarbejderne ryge igen

Om det er rygekontrakterne eller plakater på væggene med budskabet om at kvitte cigaretterne, der har gjort forskellen, er uvist. I hvert fald har rygeprojektet betydet, at Langmarkskolen nu er blevet røgfri.

Farvel og tak til smøger

Til at starte med var målet at halvere antallet af rygere på skolen, men det mål er nu mere end nået.

- Det har været en stor succes, fordi vi kan sige, at vi ikke har en eneste elev på Langmarkskolen, som ryger, siger Birthe Rasmussen.

For at motivere eleverne har skolens også kørt indbyrdes konkurrencer mellem klasserne. I alt har fire skoler i Horsens deltaget i projektet, som blev indledt i 2013.

Færre rygere i klasselokalerne har både ifølge lærerne og skolelederen haft en positiv effekt på undervisningen - udover at røglugten nu er væk:

- Jeg tror, at mange skoler oplever, at eleverne sniger sig ud og finder nogle steder, at kunne ryge i pauserne, siger Birthe Rasmussen, som fortæller, at det nu er fortid på Langmarkskolen.

Du kan se mere om Horsens-skolens rygeprojekt i tv-indslaget øverst i artiklen, hvor du kan høre, hvad eleverne mener om rygning.

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang