Horsens-beboere har skyllet kloakvand ud i fjorden i 44 år

Der er blevet hældt kloakvand fra syv husstande direkte i Horsens Fjord de seneste 44 år

02:06

Syv huse i Herregårdsparken i Horsens har på grund af en gammel tilslutningsfejl skyllet kloakvandet fra toilettet direkte ud i Horsens Fjord. Det har de gjort de seneste 44 år.

- Jeg synes, det er helt forfærdeligt, og jeg har det rigtig dårligt med, at jeg har været med til at forurene fjorden i så mange år, siger Lars Kruse, der er grundejer i Herregårdsparken i Horsens. 

Læs også Farligt at være rotte i Skanderborg: Tre mand klar til kamp

Fejlen blev opdaget ved et tilfælde. Der er tale om en tilslutningsfejl, som blev opdaget i foråret. Tilslutningen blev lavet for 44 år siden, og siden dengang er kloakvandet fra de syv huse sendt direkte ud i Horsens Fjord, mens regnvandet er blevet sendt til rensningsanlægget.

De syv grundejere har nu fået et påbud om at få rettet tilslutningen til kloakledningen, og den regning hænger de selv på. 

Læs også Ulækkert spildevand ender direkte i regnvands-sø

- Kommunen gør, hvad den skal, for vi må ikke betale arbejde, der skal udføres på privat grund, siger Flemming Larsen, der er afdelingschef for Natur og Miljø i Horsens kommune.

Men regningen løber op omkring 30-50.000 kroner per husstand, og det er ikke småpenge for beboerne. 

Læs også Godt nyt til horsensianere der plages af oversvømmelser

- Det har stor betydning, for vi er pensionister og har ikke så meget at gøre med, siger Jørn Stender Nielsen, der bor i Herregårdsparken.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.