Horsens åben for projekt med Danish Crown

Slagterigiganten med hovedsæde i Randers har succes med at få arbejdsløse i job, og Horsens Kommune vil gerne med i et tættere samarbejde

Danish Crown har på slagteriet i Blans formået at få flere arbejdsløse gjort parate til en plads ved samlebåndet.

Lokalpolitikeren i Horsens, Bjarne Sørensen (SF), ser gerne et tæt samarbejde mellem kommunen og Danish Crown.

1 af 2

Danish Crown vil gerne bryste sig med, at virksomheden tager et socialt ansvar og forsøger at hjælpe udsatte ud på arbejdsmarkedet. Det har man succes med på flere af sine slagterier rundt om i landet.

I Blans i Sønderborg Kommune fortæller virksomheden i dag i Politiken, hvordan fem ud af otte kontanthjælpsmodtagere med psykiske udfordringer, misbrugsproblemer eller mange år væk fra arbejdsmarkedet er blevet hjulpet så godt i et skræddersyet forløb, at de nu er ansat som almindelig medarbejdere.

Læs også Trump hjælper Danish Crown: - Kan skaffe Danmark arbejdspladser

Det er lykkes gennem et tæt samarbejde med kommunen, og de deltagende kontanthjælpsmodtagere har blandt andet fået fysisk træning, kostomlægning og psykologrådgivning. Og i Horsens er politikerne positive over for ideen. 

- Vi har haft et lignende samarbejde med Danish Crown før, hvor en gruppe mennesker kom ind som vikar først og på den måde blev sluset ind på arbejdsmarkedet. Vi er åbne over for alle muligheder for af få flere i job, siger formand for Beskæftigelsesudvalget i Horsens Bjarne Sørensen (SF) til TV2 ØSTJYLLAND.

Skal være selvforsørgende

I det foregående projekt i Horsens blev deltagerne blandt andet tilbudt kurser på teknisk skole og fik oplæring i at klare sig på en arbejdsplads som Danish Crown-slagteriet.

- Vores primære fokus har nok mest været på kontanthjælpsmodtagere og flygtninge, men også dem der har været mange år fra arbejdsmarkedet, skal vi gøre alt for at gøre selvforsørgende, siger Bjarne Sørensen.

Læs også Poul kan ikke finde arbejdskraft og må søge mod udlandet

Han slår samtidig fast, at kommunen også er villig til at ofre tid og penge på et sådan projekt med Danish Crown.

- Nu kender jeg ikke til det konkrete tiltag, der har været en succes i Sønderborg Kommune. Men hvis det kan være med til at hjælpe den her gruppe mennesker videre, ser jeg intet problem i, at vi gør det samme, lyder det fra udvalgsformanden.