Hør: Giro d'Italia-sang er klar

Hør musikhyldest til Giro-byen Horsens

Når verdens bedste cykelryttere kører Giro d'Italia-feltet gennem Horsens kan de gøre det til tonerne af danske Malene Mortensens cykelsang "Beautiful Italy".

Malene Mortensen vandt det danske melodi grandprix i 2002 med sangen 'Vis mig, hvem du er,' (der - uden at vi skal træde i det - gik hen og blev Danmarks hidtil eneste sidsteplads ved det internationale grandprix.)

I Beautiful Italy-projektet har hun arbejdet sammen med dance-duoen Puls, Micky og Niel, og produceren Jakob Simonsen.

Sangen er både en hyldest til det store italienske cykelløb og til de danske giro-byer Horsens og Herning. Sangen blev indspillet i efteråret og nu er der også skabt en video til musikken, som blev offentliggjort på fildelingstjenesten YouTube i dag.

Giro d'Italia 2012 har start i Herning og Horsens, hvor de tre første etaper køres fra den 5.-7. maj 2012.

1. etape køres i Herning by som enkeltstart.

2. etape har start og mål i Herning og går vestpå over Ringkøbing, Søndervig, Lemvig, Struer og Holstebro med mål i Herning.

3. etape har start og mål i Horsens og slår en sløjfe omkring Juelsminde inden turen går over Odder til Ejer Bavnehøj, Brædstrup og retur til Horsens. Start i Horsens: 11.30.

Det er første gang, Giro d'Italia gæster Skandinavien. Bag Giro-starten står Herning Cykle Klub, Herning og Horsens Kommuner, Region Midtjylland samt Sport Event Denmark.

Giro d'Italia bliver set af 350 millioner tv-seere verden over.