Hold øje med børnenes frokost

Efter sommerferien kan skoleeleverne i Horsens Kommune betale for frokosten på skolen med en elektronisk chip

02:25

1 af 2

På 16 skoler i Horsens Kommune skal eleverne efter sommerferien ikke længere huske småpengene, når de skal handle i kantinen på skolen.

De kan blot betale med en elektronisk chip, og på den måde kan forældrene følge med i, hvilke ting børnene køber. Skoleinspektør afviser, at det er overvågning.

- De har deres lille grønne brik med, og så går de hen til kasseapparatet og fortæller, hvad de gerne vil have, og så tager de deres brik og betaler med den, siger Flemming Smith, der er skoleinspektør på Hovedgård Skole.

På skolen bruger eleverne i forvejen chippen, når de skal kopiere eller printe. Men med fremtidens elektroniske betaling kan nysgerrige forældre holde et ekstra øje med børnenes forbrug i boderne.

Se: Kontantløst samfund mere sikkert

- Samtidig med at det giver forældrene en mulighed for at se, når barnet køber noget i boden, så kan de også via internettet se, hvad barnet har købt, siger Flemming Smith.

Men er det ikke at overvåge børnenes adfærd?

- Nej, det er det ikke. Det er at holde nogenlunde styr på, hvad det egentlig er, at ens barn får i munden, og det, tænker jeg, er rigtig fornuftigt, siger skoleinspektøren.

Blandt forældrene er der ikke meget utilfredshed at spore over det nye initiativ.

- Jeg kan egentlig ikke se forskellen på det her, og hvis du har et mobiltelefonabonnement til dine børn, hvor du også har mulighed for at gå ind og se, hvem de ringer til. Så om man gør det her også, det har ikke den store forskel. Og så er det er frivilligt, siger Christian Bruun Kastrup, der er medlem af skolebestyrelen på Hovedgård Skole.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.