Højesteret giver eksbokser forvaring for voldtægter

Tre retsinstanser er enige om, at Lars Lund Jensen er så farlig, at han skal spærres inde på ubestemt tid

Højesteret har tirsdag valgt at idømme den 55-årige Lars Lund Jensen fra Horsens forvaring. Foto: Brian Bergmann - Scanpix

Gennem de seneste 30 år er en tidligere professionel bokser igen og igen blevet straffet i sager om vold og voldtægter mod kvinder.

Blandt andet derfor har Højesteret tirsdag valgt at idømme den 55-årige Lars Lund Jensen fra Horsens forvaring.

Læs også Træer og læhegn skal fjernes ved gravhøj - nu tages sagen op i Folketinget

Det betyder, at manden menes at være så farlig, at indespærring på ubestemt tid er påkrævet for at undgå ny kriminalitet.

Højesterets afgørelse om forvaring er en gentagelse af de domme, som først by- og siden landsret tidligere har afsagt i sagen.

Vold og voldtægter

Den tidligere boksers seneste forbrydelse, der nu udløser forvaring, gik ud over en kvinde, som han i en periode havde boet hos.

En aften overfaldt han kvinden og slog og sparkede hende. Ved to andre hændelser blev hun voldtaget.

Læs også Randers-politikere vil have flere års arbejde gjort ugyldigt

Efter at forholdet sluttede, blev Lars Lund Jensen ved med at chikanere kvinden. Han begik indbrud i hendes hus og sendte trusler til hende.

På den måde føjede han endnu et kapitel til en grim historik om mishandling af kvinder. Bag sig har Lund Jensen flere andre domme for voldtægt og vold mod tidligere samlevere og kærester.

Læs også Svømmehaller beholder åbningstider - for nu: - Det giver lidt ro

Gik efter forvaring i 2012

Også i 2012 forsøgte anklagemyndigheden at få Lars Lund Jensen dømt til forvaring. Den sag handlede også om vold mod en kvinde.

Men det afviste Retten i Horsens. Han fik i stedet to år og seks måneders fængsel. I den sag udsatte han blandt andet en kvinde for vold, mens hun var lænket til vandtilførslen til et toilet.

Lars Lund Jensen blev europamester i sin vægtklasse som professionel bokser tilbage i 1988.