Havheksens madskole: Lene lærer folk at spise fisk

I Fyelmose Naturfiskepark vil man gerne lære folk at sætte mere pris på fisk

09:15

Hver aften sender TV2 ØSTJYLLAND ’Sommer i Østjylland’ i forbindelse med nyhedsudsendelsen 19.30 hver aften.

Søndag var turen gået til Fyelmose Naturfiskepark i Vestbirk nær Horsens. Her kan man, udover at fange fisk, også lære, hvordan man tilbereder dem ordentligt. 

Læs også 11-årige Oskar fandt hidsig pest-fisk: Nu bliver den jagtet!

Lene Valbjørn har nemlig startet en madskole i forbindelse med naturfiskeparken. Den hedder Havheksens Madskole, og den har til opgave at lære folk at få mere fisk ind i hverdagen.

- Vi finder ofte efterladte fisk enten i søen eller langs vandkanten. Flere har fortalt, at de synes det er sjovt at fiske, men de aner ikke, hvad de skal bruge fisken til, når den er død. Og det er en skam, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Plejehjem på fisketur: Ældre fik stor oplevelse på krogen

Mange af dem, der fisker derude, ved nemlig ikke, at det de fanger er en delikatesse, som udover at være penge værd også smager godt. 

- Nogle af vores lystfiskere herude har fortalt, at de bruger de friskfangede fisk som kattemad. Kiloprisen på en ørred er højere end kiloprisen på en engelsk bøf, så det ærger mig meget, at det bare ender i kattens foderskål, siger Lene Valbjørn. 

Læs også Ulveobservatør: Den danske natur har brug for ulven

- Der er rigtig mange muligheder for at få sneget fisk ind i madlavningen. Man kan bruge det i fiskefirkadeller, lasagne, på en pizza eller som her i et pitabrød. Når jeg serverer det her, så elsker folk det, fordi det bliver serveret på vante måder, siger hun. 

Lene Valbjørn var ikke den eneste, der blev talt med i forbindelse med søndagens udgave af 'Sommer i Østjylland'.

Se hele udsendelsen fra Fyelmose Naturfiskepark i videoen øverst i artiklen.