Har svært ved at skaffe håndværkere til yderområder

I Horsens Kommune må man prøve noget nyt for at få håndværkere væk fra centrum

Genrefoto/arkiv

De lokale håndværkere i Horsens Kommune har ikke vist stor interesse for vedligeholdelsesopgaver, der ligger et stykke fra centrum.

Der er kommet alt for få ansøgninger til de kommunale vedligeholdelsesopgaver fra håndværkerne - og det gælder vel og mærke kun de opgaver, som håndværkerne skal køre langt for at løse.

- Til gengæld er der mange ansøgere til vedligeholdelsesopgaver i de to distrikter placeret i Horsens by med kort transporttid, som tillige er de distrikter med flest etagekvadratmeter, der skal vedligeholdes, fortæller siger Jesper Langkjær, Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Efter dialog med Horsens Håndværker- og Industriforening og Dansk Byggeri er der derfor kommet ny struktur på udbuddet.

Horsens Kommune deles nu op i tre cirka lige store distrikter, der alle omfatter by og land, og som har stort set lige mange etagekvadratmeter til vedligeholdelse.

- Horsens Kommune vil gerne nå i mål med så mange lokale tilbudsgivere som muligt. Derfor håber vi, at det nye udbudsmateriale vil nå ud til de lokale håndværkere, og at de synes, de udbudte opgaver er interessante, så vi kan sikre den tilstrækkelige konkurrence, siger Jesper Langkjær.

Der er såkaldt spørgemøde den 29. september klokken 16.30 i foredragssalen på Horsens Rådhus, hvor lokale håndværkere kan stille spørgsmål til den nye opdeling.