Grønt lys til storstilet byggeri i Horsens

Lokalplanen for Havnefronten i Horsens er på plads. Første etape af byggeriet ventes klar i 2018

Nu kan der tages hul på arbejdet med at bygge Havnefronten ved lystbådehavnen i Horsens. Det står klart, efter lokalplanen for området er på plads. 

Havnefronten kommer til at bestå af 87 ejerlejligheder, som alle får kig til vandet.

Lejlighederne fordeles i seks selvstændige bygninger, og de nye boliger placeres alle i Nordhavnen på området mellem fiskerhusene og havneservice. 

Læs også Efter strejke: Nu kører alle busserne igen

Første skridt er at jævne de gamle siloer og de ældre bygninger i området med jorden. Derefter bygges de første 29 lejligheder ved lystbådehavnen. Første etape af Havnefronten ventes at være klar i 2018.

- Vi er glade for, at vi nu kan komme i gang med at realisere projektet, som vil være med til at udvikle havnen til gavn for hele byen. De nye boliger kommer til at forbinde byen med havnen, og de opføres i en nordiske tradition, så de fremstår lyse og lette, siger udviklingsdirektør Tony Christrup fra Arkitektgruppen i en pressemeddelelse.

Det er Arkitektgruppen, som sammen med Bech Gruppen står bag projektet.

- En række andre byer har haft succes med at udvikle de gamle havnearealer til nyt boligbyggeri. Det skaber liv, og danner ofte baggrund for en række fritidsaktiviteter i de områder af havnene, som tit har ligget stille hen i en årrække, siger Tony Christrup.