Gratis hjælp til gældsramte

Nyt frivilligt korps skal skabe økonomisk overblik over svære situationer

Foto: Colourbox

Nu skal det være slut med ondt i maven over kedelige rudekuverter for gældsramte borgere i Horsens. I fremtiden skal der nemlig være gratis hjælp at hente. Lige nu søger KFUM derfor frivillige til en ny økonomirådgivning for gældsramte borgere.

Det er Center for Socialt Udsatte i Horsens Kommune, der i samarbejde med KFUM's Sociale Arbejde starter den gratis rådgivning. Samarbejdet består i, at KFUM står for hele rådgivningsdelen, som dermed bliver uafhængig af kommunen, og dermed sikres fuldstændig fortrolighed og anonymitet for borgeren.

Rådgivningen bliver en del af KFUM's Projekt På Fode Igen, som allerede findes i mange byer i Danmark.

Det frivillige korps vil tælle bankrådgivere, socialrådgivere og jurister og de skal sørge for at borgerne får overblik over deres økonomi og gæld.

- Tilbuddet henvender sig til alle borgere, som er kommet i økonomisk uføre. Det kan være på grund af sygdom, en fængselsdom, konkurs, skilsmisse eller andet. For mange mennesker er det at have gæld forbundet med stor skam og skyld. Vi håber derfor, at tilbuddet kan være med til at få problemerne ud i lyset, så folk kan undgå, at de vokser og til sidst bliver helt uoverskuelige, siger Karina Simonsen, der er frivilligkoordinator i Center for Socialt Udsatte i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Rådgivningen i CSUs lokaler på Sønderbrogade 46-48 i Horsens åbner, så snart KFUM har samlet et tilstrækkeligt antal frivillige rådgivere til projektet.