Giro d'Italia får dansk sang

Cykelløbet har lagt ruten gennem Østjylland

198 ryttere i Giro d'Italia 2012 kan se frem til tre dage på flade vindblæste strækninger i Vestjylland, bakkerne i Midt- og Østjylland og bykørsel i både Herning og Horsens.
 
Den nøjagtige rute til verdens hårdeste cykelløb, Giro d'Italia, som fra 5. til 7. maj næste år køres i Midtjylland offentliggøres på et pressemøde i morgen, onsdag i Herning.

Samtidig præsenterer sangerinden Malene Mortensen den officielle Giro d'Italia sang 2012. Malene Mortensen er også testemonial-personlighed for Giro-start 2012 i Herning og Horsens

- Det har været som at lægge et stort puslespil, for der er mange hensyn at tage. Først og fremmest har det handlet om de sportslige udfordringer, og jeg synes vi er lykkedes med at præsentere det danske landskab og de to værtsbyer samtidig med at feltet bliver stillet overfor kvalificerede sportslige udfordringer, siger præsident for den lokale organisationskomité, Joachim Andersen.

Til stede ved onsdagens rutepræsentation vil naturligvis være borgmestrene fra de to værtsbyer, Lars Krarup, Herning, og Jan Trøjborg, Horsens, ligesom Giro d'Italia vil være repræsenteret blandt andet ved direktøren for RCS Sport, Michele Acquarone.