Genbrug er vejen til job

Tøjsortering og salg hjælper ledige ud af jobkrise

Lisette Bjørning startede i Genbrugsbutikken. I dag bestrider hun et fleksjob i et privat firma.

En genbrugsbutik Horsens satser massivt på sortering og salg af genbrugstøj og flytter derfor nu til større lokaler. Det betyder blandt andet, at langt flere ledige får mulighed for at bruge butikken som springbræt til et job.

I butikken øger man tøjsorteringen, hvilket giver plads til yderligere 20 ledige. Genbrugsbutikken er nu oppe på i alt 50 ledige, som årligt kan hjælpes tilbage på arbejdsmarkedet takket være et udviklingsforløb i butikken.

I det nye genbrugscenter, der kommer til at ligge på adressen Hattingvej 3, bliver de lediges opgaver med sortering og salg af tøj udvidet, mens arbejdet med reparation, klargøring og salg af genbrugscykler fortsætter uændret.

Én af dem, som blev hjulpet tilbage på arbejdsmarkedet via et forløb i Genbrugsbutikken, er den 46-årige Lisette Bjørning, der er uddannet teknisk designer.

I dag har hun et drømme-fleksjob som sekretær i en privat virksomhed. Men uden opholdet i Genbrugsbutikken var hun ikke nået så langt, mener hun.

- At man kunne bruges til noget og få et ansvarsområde. Det betød rigtig meget for mig. I det hele taget fik forløbet i genbrugsbutikken mig i gang med at sætte nogle mål og forfølge dem. Jeg følte mig tryg og vidste, at hvis jeg ikke kunne klare opgaverne, blev der taget hensyn til det. Det gav mig mod på at presse mig selv lidt mere, siger Lisette Bjørning, der i dag er oppe på at arbejde 15 timer om ugen i sit nye fleksjob.

Genbrugsbutikken på Hattingvej åbner d. 3. marts.