Fra losseplads til bypark: Eldorado af oplevelser på vej

Tirsdag begyndte arbejdet med at forvandle en nedlagt losseplads i Horsens til et nyt stort rekreativt område

02:34

Om tre år skulle byparken Bakkelunden i Horsens gerne være tæt på at stå klar til brug. Parken er ved at blive anlagt på en nedlagt losseplads mellem Bjerrevej og Rypevej. Og kommunen lover, at der er noget at se frem til for brugerne.

- Indretningen er ikke endeligt besluttet, men der er udsigt til et varieret område med blandt andet en 10 m høj udsigtsbakke, som kan bruges til kælkebakke om vinteren, små områder til leg og læring og flere stier, siger afdelingsleder hos Affald og Genbrug i Horsens Kommune, Marie Lindberg Tefre, til TV2 ØSTJYLLAND.

Sådan her kommer den nye park efter planen til at se ud.  Foto: Horsens Kommune

Håbet er også, at mange dyr vil slå sig ned i parken.

Der kommer til at køre én lastbil i timen fem dage om ugen i tre år for at få så meget jord ud her, som vi gerne vil have.

Marie Lindberg Tefre, Horsens Kommune

- Parken bliver et eldorado af oplevelser. Det tager tre år at bygge pladsen med en hel masse jord, og så derefter skal vi lave alt det sjove med at indrette pladsen, siger Marie Lindberg Tefre.

Ingen risiko ved at lave park på losseplads

Men inden da skal der altså bruges en hel del jord for at få omdannet lossepladsen til park.

- Der kommer til at køre én lastbil i timen fem dage om ugen i tre år for at få så meget jord ud her, som vi gerne vil have, fortæller afdelingslederen.

Læs også Ny bypark skal kombinere genoptræning og klima

Men er der ikke en risiko ved at anlægge en park på en gammel losseplads med forurenet jord?

- Det er der ikke. Vi har haft et firma inde over til projektering for at finde de rigtige løsninger. Det er ikke ualmindeligt, at man gør sådan her, siger formand for Teknik og Miljø i Horsens, Ole Pilgaard Andersen (DF), til TV2 ØSTJYLLAND.

Området er på ca. 5,5 hektar svarende til 10 fodboldbaner.

Du kan se mere fra arbejdet med at skabe den nye park i Horsens i videoen øverst på siden.