Flere varmestue-brugere

Kirkens Korshær indviede officielt nye lokaler i dag

02:04

1 af 2

Presset vokser på de organisationer, der arbejder for udstødte og misbrugere. De seneste år er antallet af mennesker, der søger ly i flere af de østjyske varmestuer fordoblet.

Derfor har der længe været alvorligt travlt i varmestuen hos Kirkens Korshær i Horsens. En fordobling i antallet af brugere de sidste to år, har gjort, at man måtte flytte varmestuen ind i nye store lokaler med kapacitet til op mod 100 personer.

Fra sommerferien 2013 antallet af brugere eksploderet. Her er sket en stigning fra omkring 5000 bruger om året til godt og vel 9000 om året.

Derfor har de nye lokaler midt i Horsens stor betydning - både for brugere, frivillige og medarbejdere.

- Det her trængte vi virkelig til, men en ting er sikkert. Man bliver ikke arbejdsløs indenfor det fag her. Det bliver en større og større udvikling, og der skal flere og flere mennesker til for at servicere den gruppe, siger leder i Kirkens Korshær i Horsens Pia Løvschal.

Brugerne og personalet har dermed fået mere albuerum og plads til udfoldelse.

I andre østjyske varmestuer oplever man også, at antallet af brugere stiger. Kirkens Korshærs varmestue i centrum af Aarhus har madrasser til 24 overnattende, men stole og sofaer tages også i brug til de mellem 40 og 50 besøgende, der hver nat trænger til et hvil og lidt husly.

Se et tv-indslag om det stigende pres på varmestuerne i videoen øverst i artiklen.