Fire slagsbrødre med stort talent

Boksebrødrene med efternavnet Terteryan fra BK Vitus Horsens anses som nogle af Danmarks største talenter

04:07

1 af 2

Det er noget af et særsyn, der møder en i BK Vitus Horsens træningslokaler en tilfældig aften. For med stor sandsynlighed løber man ind i fire boksere med ens udseende og mange af de samme ansigtstræk. Der er da også tale om brødre, og de er alle talentfulde boksere.

Den ældste, Marsel Terteryan, har eksempelvis vundet tre dm-titler, imens de to yngste, tvillingerne Nikolai og Sebastian, begge netop er vendt hjem fra EM med medaljer.

- At man har fire drenge fra samme familie, der kan det, som de kan, det ser man altså ikke hver dag, lyder det fra klubbens træner, Tor Claxton.

Han har fulgt drengene tæt gennem deres boksekarriere, og fra trænerens side er der udelukkende lovord at sige om de unge atleter.

- Det er nogle gode drenge. De giver sig det, de kan. Samtidig har de viljen og kampgejsten, og de giver ikke op, siger Tor Claxton.

Målet er at komme med til OL

Netop denne vilje har ført flere store resultater med sig for brødrene bestående af den ældste 19-årige Marsel, de yngste 14-årige tvillinger Nikolai og Sebastian samt den mellemste Mike. Seneste flotte bedrift var altså europamesterskaberne for de to yngste.

Her stillede de op i hver deres vægtklasse, og Nikolai kunne i sin hive en sølvmedalje med hjem til Horsens, imens Sebastian vandt bronze. Noget som de ikke kun selv var glade for.

- Jeg er pissestolt af dem. Det er noget, som jeg selv har drømt om, og nu har mine brødre så gjort det. Det er ligesom, at jeg selv har vundet, fortæller Marsel Terteryan.

Brødrene har armenske rødder, og bor hos deres mor i en lejlighed i Horsens. Hun følger sine drenge tæt, og er da også stolte over at se, hvad de allerede nu har opnået med deres sport.

Hvad er så næste mål for de unge talenter? Det er klart for dem alle: OL

- Alle boksere med ambitioner vil med til OL, slår Marsel Terteryan fast.

Op til konkurrence træner boksebrødrene otte-ni gange om ugen, og den ældste Marsel har også været inde omkring landsholdet.

Se hele indslaget om bokserne øverst på siden