To festglade piger vinder børnenes MGP i Horsens

Teenagers fra Randers og Edda fra Aarhus nåede ikke finalerunden i Forum Horsens

Ida og Lærke gik hele vejen under lørdagen finale i Forum Horsens. Den unge duo vandt med sangen 'Bar' for vildt' Foto: DR / Bjarne Bergius Hermansen

Edda fra Aarhus optrådte med nummeret 'Helt okay' Foto: DR / Bjarne Bergius Hermansen

Teenagers fra Randers mødte op med en sang, der var opkaldt efter dem selv, nemlig 'Teenagers' Foto: DR / Bjarne Bergius Hermansen

1 af 3

De to piger Ida og Lærke kunne synge "Bar' for vildt" i konfettiregn, da de lørdag aften vandt børnenes melodigrandprix 2016.

Pigerne der kommer fra henholdsvis Frejlev og Støvring tæt ved Aalborg sang en sang, der handler om at have en fest og fyre den af.

Og det var lige hvad pigerne gjorde, da de vandt sms-afstemningen med 45 procent af stemmerne og kunne synge vindersangen som showets afslutning.

I alt 10 sange var blevet udvalgt til at være med i showet, der blev holdt i Horsens Tre af sangene blev stemt videre til en finalerunde, hvor de fik lov at synge en ekstra gang på scenen.

MGP-musik sætter ord på børns følelser

Både gruppen Teenagers fra Randers og 11-årige Edda fra Aarhus havde muligheden for at synge sig til tops, men ingen af dem nåede i finalerunden.

Finalisterne var i stedet de to piger Froja og Sarah, der endte på en tredjeplads, og gruppen Jeen der med 30 procent af stemmerne snuppede en anden plads.

Ida og Lærke fik flest stemmer

Men det var altså den festlige sang fra Ida og Lærke, der fik flest stemmer rundt omkring i de danske stuer, hvor mange familier har fulgt showet fra fjernsynet.

Selve showet i Horsens har for længst været udsolgt, da billetterne blev revet væk på bare halvanden time.

MGP-billetter revet væk på 20 minutter

Det var de to DR Ultra-værter Sofie Østergaard og Joakim Ingversen, der præsenterede showet og leverede et danseshow, da sidste års vinder, Flora Ofelia, sang sin sang "Du Du Du", mens resultaterne blev talt op.

Fallulah optrådte ved MGP

Også den danske sangerinde Fallulah optrådte fra scenen med et nummer.

I DR håber man, at showet har givet flere børn mod til at gribe mikrofonerne.

- MGP har endnu en gang vist, hvor meget kreativitet, talent og lyst til at forfølge sine drømme, der er derude.

- Det er meget inspirerende at se, hvordan børnene leger sig gennem workshops, sangprøver og dansetrin. Ikke mindst den udvikling de går igennem, fra de i august melder sig til med deres helt egen sang, til de brager den ud over scenen og hjem i stuerne i et kæmpe show, siger underholdningschef i DR Jan Lagermand Lundme i en pressemeddelelse.

Det var 16. gang, børnenes store musikkonkurrence blev afholdt efter premieren i 2000. Kun i 2010 var der ikke noget MGP, fordi DR valgte at holde en pause for at overveje fremtidens koncept.

Hør vindersangen "Bar' for vildt" i videoen nedenfor: