Farmercamp hitter i Horsens

Det er blevet et hit at tage på landbrugsskole i sommerferien

Et nyt tilbud til unge, der keder sig i en alt for lang sommerferie, har set dagens lys på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.

I stedet for at tage på enten håndbold- eller fodboldskole er der nu mulighed for at tage farmercamp for dem, der er vilde med natur, dyr og store landbrugsmaskiner.

- Vi får introduceret de her unge mennesker til landbrugsuddannelsen og til landbruget generelt, siger Helle Jensen Hansted, der er underviser på skolen.

- Men det handler også om, at de kan få snakket om landbrug. Det er ikke sikkert, at deres klassekammerater er lige så interesseret i traktorer og grise, som de er, fortsætter hun.

I løbet af fire dage, får eleverne mulighed for at prøve flere forskellige sider af landsmandslivet af, og de får en forsmag på, hvordan det er at være elev på en landbrugsskole.

- Nu hvor jeg skal til og i 9. klasse, så kan jeg se, hvad det er, jeg skal bagefter. Om det er landbrugsskole, som jeg hele tiden har tænkt, eller om jeg skal noget andet, siger Frederik Lyngholm Kristensen, der er af de 40 elever, der er med på kurset.

Det nye sommerkursus på landbrugsskolen har været så populært, at flere af dem, der ikke var plads til i år er blevet skrevet op til næste sommer.

Tag med eleverne en tur i svinestalden i indslaget øverst på siden.

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

IMG_1108

Endnu en brand i forladt bygning

COVID-19 LIVE:
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Ny vaccine ventes klar til godkendelse i februar

kræftbørn børneafdelingen børneafdeling kræftramte Skejby Sygehus

play Afsløring vækker vrede: Plan om at samle behandling af kræftramte børn i København har været undervejs i tre år

aarhus Universitetshospital

Flere end 200 på venteliste: Syge af senfølger i kø til nye klinikker

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?