Familie har dreng i aflastning: Kan se glæden i hans øjne

Familien Eskildsen fra Brædstrup ved Horsens passer en fem-årig dreng hver tredje weekend. Alt for få gør som dem og tager et barn i aflastning

01:18

Over 30 børn i Østjylland er lige nu på venteliste til en aflastningsfamilie, fordi der simpelthen er mangel på forældre, der melder sig til opgaven.

Familier frygter nok, at der er så meget arbejde i det, at de skal lave deres liv helt om.

Birgitte Eskildsen, Brædstrup

En af dem, der har påtaget sig opgaven, er en familie fra Brædstrup ved Horsens. Hver tredje weekend passer Birgitte og Brian Eskildsen en fem-årig dreng.

- Vi snakkede om det, og jeg sagde, at hvis vi kunne hjælpe en anden familie, kunne jeg godt tænke mig det, siger Brian Eskildsen til TV2 ØSTJYLLAND.

I Norddjurs og Favrskov Kommune mangler der aflastningsfamilier til omkring otte børn. I Randers mangler de til fem børn, mens de i Syddjurs Kommune ikke har eksakte tal på, hvor mange de mangler. De kan blot konkludere, at de ikke har nok. Værst står det dog til i Aarhus Kommune, hvor der er hele 19 børn på venteliste.

Nu har familien så været plejefamilie på deltid i to år, og det har man stor glæde ud af.

- Det at få lov til at give den glæde videre og se den i hans øjne og i forældrenes, siger Birgitte Eskildsen.

Tror de skal lave liv om

Forældrene i Brædstrup frygtede for deres egen børns reaktion, men den frygt blev hurtigt gjort til skamme.

- De var bare glade for, at de nu fik den lillebror, som de aldrig havde haft. De nyder at skulle tage hensyn til hinanden og være rollemodeller, fortæller Birgitte Eskildsen.

Læs også Nye plejefamilier til 20 børn på venteliste

Familien Eskildsen har selv et god bud på, hvorfor mange ikke kaster sig ud som dem og melder sig som aflastningsfamilie.

- Familier frygter nok, at der er så meget arbejde i det, at de skal lave deres liv helt om. De ved ikke, hvad det indebærer, siger Birgitte Eskildsen.

Tyve børn i Horsens Kommune stod indtil for nylig også på venteliste til at komme i aflastning. Efter en messe på rådhuset ser det dog ud til, at nye familier er kommet på banen.

Du kan se et længere interview med Birgitte og Brian Eskildsen i indslaget øverst på siden.