Fængsels-tatoveringer i Horsens: - Det specielle er vores fantastiske ramme

Tatovører fra hele verden er i disse dage samlet i Fængslet i Horsens til Prison Ink

00:28

VIDEO: Se et kort interview med den canadiske tatovør Maika Zayagata.

Fængselstatoveringer får en ny betydning i denne weekend, når det gamle fængsel i Horsens i disse dage afholder tattoo-festivalen Prison Ink.

- Det specielle ved Prison Ink er som altid vores fantastiske ramme, fængslet. Kombinationen af nåle, summen af nåle og rammen, der hedder fængslet, siger initiativtager Daniel Vous Pedersen.

I løbet af festivalen vil der være 12 tattoo-konkurrencer, hvor de bedste tatoveringer og tatovører kåres. 

For de besøgende var der mulighed for at få en ny tatovering til samlingen fra en af de knap 300 tatovører.

Tatovører fra hele verden

Der er lige knap 300 tatovører til weekendens arrangement i Horsens. Og ifølge Daniel Vous Pedersen så er det så populært blandt tatovørerne, at der også er venteliste på at få lov at tatovere til Prison Ink.

Ved Fængslet i Horsens kan man i denne weekend møde tatovører fra over 20 forskellige lande

- Folk rejser ind fra Italien, USA, Sverige, ja hele Europa generelt, men også de asiatiske lande er også repræsenteret her. Så folk flyver ind til lille Horsens i Danmark for at indlogere sig i fængslet, siger Daniel Vous Pedersen. 

Læs også Både pædagoger, kokkeelever og journalister har tatoveringer

- Interessant koncept

Selvom arrangementet, der løber fra den 10. til den 12. maj, tiltrækker dygtige tatovører fra hele verden, så er det langt fra hver dag, at tatovørerne får lov at udøve deres fag i så specielle rammer.

- Jeg synes, at det er et meget interessant koncept. Normalt er det i et kongrescenter, hvilket er ok, men det her er noget andet. Det er en god idé, meget cool, siger Maika Zayagata, der til daglig er tatovør i Canada. 

Den fjerde udgave af Prison Ink tiltrak sig opmærksomhed fra tatovører fra hele verden. Blandt andre Maika Zayagata fra Canada.

Det er i år fjerde gang, at tatoverings-festivalen bliver afholdt på Fængslet i Horsens. 

Læs også Interaktiv grafik: Her gør det mest ondt at blive tatoveret