Erling er papegøje-ekspert: - Niveauet er tårnhøjt til DM

I 2017 blev DM i dværg- og spurvepapegøjer aflyst på grund af fugleinfluenza. Men i år er konkurrencen tilbage med Skandinaviens største event af sin art

De findes i alle farver og mange størrelser – og interessen for dem er stor. Lørdagen står i papegøjens tegn i Brædstrup.

Her er landets dygtigste opdrættere af dværg- og spurvepapegøjer til stede ved den 29. udgave af DM i dværg- og spurvepapegøjer.

quote Jeg mangler bare undulaterne, så må jeg bedømme alt med krumnæb. Så vi snakker 465 arter – plus mutationer. 

Erling Knutzen, papegøje-ekspert og dommer

En af dem, der har glædet sig særligt til den store papegøje-konkurrence, er specialdommer Erling Knutzen. Ifølge ham er feltet usædvanligt stærkt i år, så derfor er det vigtigt med dygtige og meget præcise dommere.

- Niveauet er tårnhøjt. Vi må makimalt give 94 point for en fugl, og rigtig mange fugle ligger omkring 90-91, og så er der toppen der ligger helt oppe omkring 92-93 point. Heldigvis er vi dommere meget tæt på hinanden, når vi dømmer og ligger sjældent mere end et halvt point fra hinanden, siger dommer Erling Knutzen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Erling Knutzen skal lørdag finde landets flotteste papegøjer.
Erling Knutzen skal lørdag finde landets flotteste papegøjer.

Ekspert i 465 arter

De 310 tilmeldte papegøjer vil i løbet af dagen blive bedømt af specialdommerne, der bl.a. vil kigge på farve og fjerdragt, størrelse og holdning samt næb og klør.

Den præcise dommer har bedømt papegøjearter siden 1989, og han må siges at være en af de fremmeste papegøje-eksperter i landet. 

- Jeg mangler bare undulaterne, så må jeg bedømme alt med krumnæb. Så vi snakker 465 arter – plus mutationer. Lige fra de små spurvepapegøjer til de store araer, siger Erling Knutzen.

I dag ejer Erling Knutzen ikke selv en eneste papegøje, men igennem tidens løb har han haft over 100, for, som han siger, at være med på konkurrenceplan.

Flere end 300 papegøjer skal bedømmes ved dette års DM.
Flere end 300 papegøjer skal bedømmes ved dette års DM.
20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

Lige nu
øl alkohol bar værtshus fadøl

liveblog Ministerie bekræfter: Værtshuse og barer åbner også

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

Dagens mest læste